Sertifikalı Tohum Satışlarına Yoğun İlgi

Korkuteli Ziraat Odası Başkanlığı, Korkuteli'de sertifikalı tohum satışlarına devam ediyor. Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, çiftçilere yeni ekim döneminde sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyarıda bulundu. Oda olarak Sladoran

Sertifikalı Tohum Satışlarına Yoğun İlgi

Korkuteli Ziraat Odası Başkanlığı, Korkuteli'de sertifikalı tohum satışlarına devam ediyor.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, çiftçilere yeni ekim döneminde sertifikalı tohum kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

Oda olarak Sladoran arpa tohumu, Tarım 92 arpa, Kızıltan buğday, Bezostaja buğday satışlarının devam ettiğini ifade eden Büyükçetin, "Çiftçilerimizin birçoğu yıllardır aynı tohum üzerinden ekim yapıyorlar. Buda yüksek verimi ve kaliteyi düşürüyor. Bu açıdan sertifikalı tohum ekmeleri halinde daha kaliteli ve yüksek verim elde edebilirler. Bir dekar araziye çiftçi kendi tohumundan 26-27 kiloya kadar ekim yapılırken, sertifikalı hububat tohumluktan 20-22 kilo ekilmektedir" dedi.

Çiftçinin yeni ekime başlamadan önce mutlaka Ziraat Odası Mühendisleriyle fikir alış verişinde bulunmaları gerektiğini vurgulayan Büyükçetin, "Çiftçimiz ekim yapmadan önce mutlaka ziraat odamıza uğrayarak ziraat mühendislerimizden ekim hakkında gerekli bilgi alabilirler. Çiftçilerimizin hangi tarlaya hangi tohumu, dekar başına kaç kilo tohum atılması gerektiğini ve hangi derinlikte ekilmesi gerektiği konularına bilgi alabilirler" diye konuştu.

Hafta sonu 45 Ton sertifikalı Tarım 92 Arpa tohumu satan Ziraat Odası Başkanlığı, bu rakamı 200 tona çıkarmayı hedefliyor.

Sertifikalı Tohum Satışlarına Yoğun İlgi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler