Seri cinayette şok gelişme

İzmir'de önceki gün üçüncü duruşması yapılan seri katil zanlısı Hamdi Ayri'nin davasında şok gelişmeler yaşandı. Öldürülen Ayşe Selen Ayla'nın aile avukatı Özkan Yücel, mahkemeye Zaza Ercan'ın fotoğraflarını vererek, sanik Ayri'ye cinayetleri işlediğini i

Seri cinayette şok gelişme

İzmir'de önceki gün üçüncü duruşması yapılan seri katil zanlısı Hamdi Ayri'nin davasında şok gelişmeler yaşandı. Öldürülen Ayşe Selen Ayla'nın aile avukatı Özkan Yücel, mahkemeye Zaza Ercan'ın fotoğraflarını vererek, sanik Ayri'ye cinayetleri işlediğini iddia ettiği kişiyi teşhis ettirdi.

Avukat Yücel, kamera görüntülerindeki kişinin boyunun sanık Ayri'ye uymadığını ama sanığın ismini verdiği Zaza Ercan'ın boyuna uyduğunu belirterek, mahkemeden bu konunun araştırılmasını istedi. Kamera görüntüleriyle, mahkemeye delil olarak sunulan Zaza Ercan'ın Facebook'tan alınmış fotoğraflarını Ankara Polis Kriminal Laboratuvarına göndererek incelenmesine karar veren mahkemeheyeti, Zaza Ercan'ın bulunup, mahkemeye getirilmesi için yazı yazılmasına karar verdi.

Geçen Nisan ayında, bankada çalışan Esra Yaşar (27), İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Birinci sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla (22) ve ‘Azra’ takma adlı Mustafa Has'ı (30) üç gün içinde öldürdüğü ileri sürülen Hamdi Ayri'nin, 12 jandarma ve 24 polisin korumasında yargılandığı dün 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmada şok bir iddia ortaya atıldı. Mahkeme heyetinden söz alan, öldürülen Ayşe Selen Ayla'nın avukatı Özkan Yücel, sanık Ayri'nin, geçen duruşmada, ‘Cinayetleri ben değil, o işledi’ dediği ‘Zaza Ercan’ lakaplı kişinin, sosyal paylaşım sitesi facebook'tan temin ettiği fotoğraflarını gösterdi.

Avukat Yücel, eczanedeki kamera kayıtlarında Ayla'nın arkasında bulunup ateş eden kişinin Ayri'den uzun olduğunu, delil olarak gösterdiği fotoğraftaki kişinin, ‘Zaza Ercan’ olabileceğini iddia etti. Avukat Yücel, E.Ö. adlı kişinin facebook sayfasından indirdiği fotoğraflarını, sanık Ayri'nin teşhis etmesini istedi. Talebi kabul eden mahkeme heyetinin izniyle Ayri, kendisine gösterilen fotoğraflardan ‘Zaza Ercan’ dediği kişiyi teşhis etti.

DENİZLİ'DE OTURUYOR

Mahkeme heyeti, bu gelişme üzerine, ‘Zaza Ercan’ olduğu iddia edilen kişinin, fotoğraflarını delil olarak kabul edip, dava dosyasına ekledi. Duruşmanın sonunda, fotoğraftaki kişi ile kamera görüntülerindeki şahsın aynı olup olmadıklarının karşılaştırılması ve belirlenmesi için delillerin Ankara Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderilmesine karar verildi. Ayrıca, mağdur avukatlarının Denizli'de olduğunu iddia ettiği, ‘Zaza Ercan’ olduğu ileri sürülen fotoğraftaki kişinin bulunup duruşmaya getirilmesi için Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına, kamera kayıtlarının yeniden istenmesine, sanık Ayri'nin telefon kayıtlarının uzmanlarca incelenmesine karar verildi.

GERÇEK Mİ, OYALAMA MI?

Duruşmada bu ilginç gelişmeler yaşanırken, fotoğraftaki kişinin, Ayri'nin de iddia ettiği gibi ‘Zaza Ercan’ olup olmadığı, kim ve nerede bulunduğu merak uyandırdı. Fotoğraftaki kişinin gerçek kimliğinin tespit edilmesi, kamera görüntülerinde de benzerliğinin tespit edilmesi durumunda, yargılamanın farklı bir yöne kayacağı vurgulandı. Aksi durumda ise, yargılamayı uzatmaktan başka bir faaliyet olmayacağına da dikkat çekildi. Olayı başından sonuna kadar soruşturan İzmir Emniyeti yetkilileri, kendilerine mahkemeden herhangi bir talimat doğrultusunda araştırma yapabileceklerini ancak ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu, tüm delillere göre sanığın Ayri olduğunu vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam