Sen misin mucit olan?

 5 yıl önce icat ettiği makineyle tarihi eserlerin kopyasını yapan Yılmaz Kılıkçı’nın başı Çinliler’le dertte. İlkokul mezunu 83 yaşındaki Yılmaz Kılıkçı, icat ettiği makineyle orijinalleri müzede bulunan tarihi eserlerin kopyasını yapıyor. Kültür ve Turi

Sen misin mucit olan?

 

5 yıl önce icat ettiği makineyle tarihi eserlerin kopyasını yapan Yılmaz Kılıkçı’nın başı Çinliler’le dertte.

 

İlkokul mezunu 83 yaşındaki Yılmaz Kılıkçı, icat ettiği makineyle orijinalleri müzede bulunan tarihi eserlerin kopyasını yapıyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle 25 yıldır 100'ün üzerinde tarihi eseri kopyalayan Kılıkçı'nın gerçeğinin birebir kopyası olarak ürettiği heykeller, başta Bill Clinton olmak üzere çok sayıda devlet adamına hediye edildi. Dünyada tek olan makinenin patentini alan Kılıkçı'nın en büyük sıkıntısı, katıldıkları fuarları ziyaret eden Çinliler'in icadını kopyalamaya çalışması.

 

Herkes deli gözüyle baktı

Bugün gazetesinin haberine göre; icat ettiği makinenin dünyada tek olduğunu söyleyen Kılıkçı bu işe nasıl başladığını şöyle anlattı: "Yaptığım çizimleri tornacıya götürdüm. Böyle birmakine yapılamayacağını söyledi. 1 yılda makinamı bitirdim ve heykel kopyalamaya başladım. Herkes deli gözüyle baktı. Şimdi 3 metrelik heykelleri kopyalayalamayı başardık."

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler