Sele kapılan 4 kişi aranıyor

Gaziantep-Nizip karayolunda bir otobüsle bir otomobil gece yarısı sele kapıldı.Gaziantep'te sabaha kadar etkisini sürdüren şiddetli yağış hayatı adeta felç etti. şehir merkezinde bazı dükkan ve zemin katta bulunan evleri su basarken özellikle köprü altlar

Sele kapılan 4 kişi aranıyor

Gaziantep-Nizip karayolunda bir otobüsle bir otomobil gece yarısı sele kapıldı.

Gaziantep'te sabaha kadar etkisini sürdüren şiddetli yağış hayatı adeta felç etti. şehir merkezinde bazı dükkan ve zemin katta bulunan evleri su basarken özellikle köprü altları ve kavşaklarda suların birikmesi  sürücüleri yolda mahsur bıraktı.
Trafik ekipleri tarafından ulaşım düzenlenirken bazı sürücüler araçlarından kendi imkanlarıyla çıktı, bazı sürücüler ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
 
Selde Can Pazarı
 
Gaziantep - Şanlıurfa D400 kara yolu Hayrat Karakolu mevkisinde sürücüsü belirlenemeyen 21 FG 400 plakalı yolcu otobüsüyle, bir otomobil 50 metre aralıklarla sele kapılıp dereye yuvarlandı.
 
Araçtakileri kurtarmak için Nizip ve Gaziantep tarafından çok sayıda itfaiye ile ambulans olay yerine sevk edildi. Ancak, yolun çökme tehlikesi sebebiyle araçlara ulaşılamadı.
 
İp Merdiven Kullanıldı
 
Olay yerine getirilen iş makinaları yardımıyla akıntının ortasındaki ağaçta mahsur kalanlar ip merdiven kullanılarak kurtarıldı.
 
Öte yandan daha sığ bir bölgede bulunan ve yan yatan otobüs yolcuları ise kepçe yardımıyla itfaiye görevlileri tarafından alınarak ambulanslara taşındı.
 
Burada ilk müdahaleleri yapılan yaklaşık 20 yaralı hastanelere kaldırıldı. Yolcuların korku ve panik havalarının yüzlerine yansıması dikkat çekti.
 
Sel sebebiyle Gaziantep-Şanlıurfa Devlet Karayolu yaklaşık 4 saat ulaşıma kapandı.
 
2 Kişi Kayıp 
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım'ın yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalar sonucunda araçlardan 14 kişinin tahliye edildiğini ve ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildiğini söyledi.
Yalım, olayı yaşayan kişilerin beyanı üzerine kayıp olduğu ifade edilen 4 kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam