Şehit pilotun son sözleri

 Konya'da eğitim uçuşu yaparken düşen Türk Yıldızları'na ait uçakta şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in, şehit olmadan önce kule ile yaptığı görüşme ortaya çıktı.Yıllardır Türk Yıldızları Takımı'nda gösterilere katılan şehit pilot Ümit Özer'in uçak düşe

Şehit pilotun son sözleri

 Konya'da eğitim uçuşu yaparken düşen Türk Yıldızları'na ait uçakta şehit olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in, şehit olmadan önce kule ile yaptığı görüşme ortaya çıktı.

Yıllardır Türk Yıldızları Takımı'nda gösterilere katılan şehit pilot Ümit Özer'in uçak düşerken, fırlatma koltuğunu açamadığı ifade edilmişti. Ancak şehit pilotun, fırlatma koltuğunu bilerek kullanmadığı anlaşıldı.

Bunu kanıtlayan da Özer'in kule ile yaptığı son görüşmeler oldu. Şehit Yüzbaşı Özer'in, kullandığı uçağın düşme ihtimali doğduktan sonra kuleden uçağı hemen terk etmesi yönünde uyarı geldiği fakat Özer'in bunu reddettiği anlaşıldı.

Kahraman şehidin gerekçesi ise son cümlesinde saklıydı.

İşte kule ile şehit pilotun son konuşması:

KULE: Uçağı hemen terk et! Atla!

ÖZER: Yapamam... Uçağı kurtarmayı deneyeceğim. Bunu yapabilirim. Bu uçakta yetim hakkı var!

HALK YORUMLARI

Kemal Altun: Allah ailene sabır versin komutanım. Mekanın cennet olsun. Sizin gibi komutanlarımız var oldukça bu ülke hep var olacaktır.

Ercan Saygılı: Semalar, bir yıldızını daha yitirdi.

Yüce milletimizin başı sağolsun. Bu korkusuz yiğitler, her zaman olduğu gibi yine ecdadı gibi davranıyor. Son ana kadar çarpışıyor, mücadele ediyor, ya şehit oluyor ya da gazi. Mekanı cennet olsun.

Hasan Köklü: O kendini bilmez insanlar, böyle kahramanlar oldukça aramızda barınamayacak.

Mekanın cennet olsun yüzbaşım.

Özlem Mutlu: Türkiye'nin şanlı tarihi bir büyük kahramanlık öyküsüne daha tanık oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam