Şehit madenci ailesini şaşırttı!

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki kömür ocağındaki faciada yaşamını yitiren madenci 32 yaşındaki Göknur Kocagedik'in kazadan kısa bir süre önce yenilettiği Tarım Kredi Kooperatifi'nden aldığı 'Ortak Kaza Sigortası' nedeniyle ailesine 200 bin lira ödeme yapıldı

Şehit madenci ailesini şaşırttı!

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki kömür ocağındaki faciada yaşamını yitiren madenci 32 yaşındaki Göknur Kocagedik'in kazadan kısa bir süre önce yenilettiği Tarım Kredi Kooperatifi'nden aldığı 'Ortak Kaza Sigortası' nedeniyle ailesine 200 bin lira ödeme yapıldı. Kocagedik Ailesi, poliçeden haberleri olmadığını belirterek, kendileri için sürpriz olduğunu söyledi.

Soma'da geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen faciada yaşamını yitiren 301 madenciden biri de Göknur Kocagedik'ti. Kocagedik, geride gözü yaşlı bir eş ve iki yetim bıraktı. 7 yıldır madende çalışarak ailesinin geçimini sağlayan Kocagedik'in ölümünden 11 gün önce 120 lira verip Soma Tarım Kredi Koperatifi'ne yaptırdığı 'Ortak Kaza Sigortası' nedeniyle ailesine bugün 200 bin lira ödeme yapıldı. Kocagedik'in yaptırdığı sigortadan haberi olmayan ailesi böyle bir sürprizle karşılaşınca buruk sevinç yaşadı. 

Maden şehidi Kocagedik'in eşi Hamide Kocagedik'e 200 bin liralık çek Soma Kaymakamı Bahatttin Atçı, Tarım Kredi Kooperatifi İzmir Bölgesi Müdür Yardımcısı Figen Akbağ, Tarım Kredi Kooperatifi Soma Şube Müdürü Vesile Yağmur tarafından evinde ziyaret edilerek teslim edildi. 

Hamide Kocagedik, acılarının hala taze olduğunu belirterek, "Çocuklarım var. Onlarla ilgilenirken, biraz olsun zamanın nasıl geçtiğini farketmeyip, acımı unutuyorum. Çocuğu olmayanlara Allah sabır versin. Eşimin yaptırdığı poliçe bizler içinde sürpriz oldu. Keşke eşim hayatta olsaydı da biz de bu parayı almasaydık" dedi. 

Okuyup inşaat mühendisi olmak istediğini söyleyen 6 yaşındaki Fahrettin Kocagedik ile öğretmen olmak istediğini belirten 9 yaşındaki Rümeysa Kocagedik ise annelerine sarılıp, destek oldu.

Tarım Kredi Kooperatifi İzmir Bölgesi Müdür Yardımcısı Figen Akbağ da "Göknur Bey, 301 madenci şehidimiz içinden poliçesini yenileten tek ortağımız. Bugün de burada çocuklarına ve eşine 200 bin lira takdim ettik. Bu vesileyle yaşamını yitiren tüm madencilerimizin Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler