Şehidin sözünü devlet tuttu

 ADANA’nın Kozan İlçesi’ne bağlı Bucak Köyü’nde bir narenciye bahçesinde bekçilik yapan ailesiyle pencereleri dahi olmayan tek katlı briketten yapılmış harabe bir evde yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren Serdar Yeşilyurt (20), 2010 yılında komşularını

Şehidin sözünü devlet tuttu

 

ADANA’nın Kozan İlçesi’ne bağlı Bucak Köyü’nde bir narenciye bahçesinde bekçilik yapan ailesiyle pencereleri dahi olmayan tek katlı briketten yapılmış harabe bir evde yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren Serdar Yeşilyurt (20), 2010 yılında komşularının verdiği yol parasıyla askere gitti. Van’ın Gürpınar İlçesi’nde vatani görevini jandarma komando olarak yapan ve çavuş olarak takdir alan Yeşilyurt, izinli olarak geldiği evinde annesi Zeliha Yeşilyurt’a “Anacığım sen bu köhne yerlerde yaşamayı hak etmiyorsun. Allah izin verirse vatani görevimi bitirip geldiğimde, çok çalışıp sana ev yaptıracağım” diye söz verdi. 
 
AİLE CENAZE TÖRENİ İÇİN GİYDİRİLMİŞTİ 
İznin ardından birliğine dönen Yeşilyurt, 20 Temmuz 2010’da teröristlerin açtığı taciz ateşinde şehit oldu. Şehit Yeşilyurt’un ailesinin durumunu aileye başsağlığına gittiğinde gören Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, şehidi son yolculuğa uğurlayacak olan aileyi gece vakti bir mağazayı açtırıp tepeden tırnağa giydirdi. Şehidin babası Ümmet Yeşilyurt, bu yardımın haber olmasının ardından, “Oğlum Serdar çok gururlu biriydi. Hiç kimseden yardım istemezdi. Eğer duysaydı çok üzülürdü, bize kızardı. Yardım edenler sağ olsun. Ama duyulmasaydı daha iyi olurdu. Biz yoksuluz, ama o kadar da düşmedik. Bizim de bir gururumuz var. İncindik” dedi. 
 
ŞEHİT AİLESİNE 2 KATLI EV YAPILDI 
Serdar Yeşilyurt’un, tek odalı bir evde yaşayan ailesine verdiği sözü Adana Valiliği, Kozan Kaymakamlığı ve belediye unutmadı. Şehidin sözünü devlet yerine getirdi. Yeşilyurt Ailesi’ne Kozan’ın merkezindeki Tavşantepe Mahallesi Zeynep Sokak üzerinde şehidin anısına 2 katlı bir ev yapıldı. Tapusu da anne Zeliha Yeşilyurt’a verildi. 
 
YETKİLİLERE TEŞEKKÜR ETTİLER
Şehidin ailesi evlerine taşınırken devlet yetkililerine teşekkür etti. Şehidin babası Ümmet Yeşilyurt, “Oğlum askerden izne geldiğinde annesine ‘Askerden geldiğimde çok çalışıp sana bir ev yaptıracağım’ demişti. Oğlum sözünü yerine getiremeden şehit düştü. Ama şehit oğlumun verdiği sözü devlet yetkililerimiz yerine getirdi. Bizlere çok güzel bir ev hediye ettiler. Allah devletimize zeval vermesin” ifadesini kullandı. 
 
‘ŞEHİT OLMASA OĞLUM YAPTIRACAKTI’ 
Anne Zeliha Yeşilyurt da oğlunun verdiği sözü devletin yerine getirmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. “Keşke oğlum askerden gelseydi de çalışıp evi yaptırsaydı” diyen anne Yeşilyurt, “Bu evi askerden gelebilseydi oğlum yaptıracaktı. Kısmet değilmiş. Ama oğlumun sözünü devlet yetkilileri yerde bırakmadı. Yıllar sonra devletimizin sayesinde güzel bir eve kavuştuk. Evimin yeri çok güzel, hiçbir eksiğimiz yok. Allah hepsinden razı olsun. Bir oğlum daha var. Onu da bu vatan uğruna seve seve şehit veririm” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam