Savcıya ifade verdi!

Fatih’te polisler tarafından sokak ortasında dövülen Ahmet Koca, babası Mehmet Koca ve avukatı Efkan Bolaç’la birlikte Çağlayan Adliyesine gelerek, polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Koca soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’na ifade

Savcıya ifade verdi!

Fatih’te polisler tarafından sokak ortasında dövülen Ahmet Koca, babası Mehmet Koca ve avukatı Efkan Bolaç’la birlikte Çağlayan Adliyesine gelerek, polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Koca soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi.

"HAMİLE AKRABAMI HASTANANEYE GÖTÜRÜYORDUM"

Koca ifadesinde, sancısı tutan hamile akrabasını hastaneye götürdüğü sırada Fatih’te resmi bir polis aracının kendisinden yol istediğini kendisinin ise araca yol vermesine rağmen önünde durduğunu belirtti.

Araçtan inen resmi giyimli ve adının Mustafa olduğunu öğrendiği polis memuruna, araçta hamile olduğunu ve onu hastneye yetiştirmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Koca, polisin kendisine bağırarak "Banane lan hamilelikten, arabadan aşağı in" dediğini, kendisinin de araçtan inerek ehliyetini gösterdiğini ve vatani görevini yaptığını söylediğini de belirtti. Aynı polis memurunun "Banane lan askerlikten" dediğini ifade eden Koca, bu sırada ehliyetini elinde tuttuğu sırada polis memurunun sağ eline vurarak kendisini ittiğini öne sürdü. Koca’nın ifadesi şöyle devam etti:

"BANA BİBER GAZI SIKIP, JOP İLE VURUYORLARDI"

"Araçta bulunan akrabalarım da araya girmeye çalıştı. Adının Özgür olarak duyduğum bir polis memuru da arkadaşını sakinleştirmeye çalıştı. Ben hamile olan akrabam ve polislerin üzerime gelmesi nedeniyle ağabeyim Rauf Koca’yı aradım. Bu esnada Kürtçe konuşmuştum. Benim Kürtçe konuşmamı duyan Mustafa adlı polis ve yanındaki arkadaşı bana yumruk ve tekme ile vurmaya başladılar. Hatta bir ara ’Sen terörist misin?’ demişlerdi. Özgür isimli polis memuru diğerlerini engellemeye çalışıp telsizle yardım istedi. Gelen resmi araçlardan inen 7-8 resmi kıyafetli polis memuru bana vurmaya başladı. Bana biber gazı sıkıp, jop ile vuruyorlardı. Aldığım darbelerle yere düşmüştüm. Yere kapanıp kendimi kolladım. bu nedenle etraftakileri tam olarak göremedim"

"BİLİNCİMİ KAYBETMİŞİM"

Kendisini daha sonra kelepçeleyerek araca bindirdiklerini ifade eden Koca, "Toplam 3 polis memuru Yenikapı civarında rayların yakınında yıkık evlerin bulunduğu karanlık bir noktada aracı durdurup beni araç içinde dövmeye başladılar. Beni aracın dışına çıkartıp yine dövmeye başladılar. Ben can havliyle kelepçeli bir şekilde kaçmaya başladım. 4-5 dakika sonra bitap bir şekilde yere düştüm. Kendime geldiğimde polis aracının içindeydim. Araç Sirkeci yönünde seyir halindeydi. Araç dönüş alıp yaklaşık 30 dakika ileri geri gitti. Bu esnada bilincimi kaybetmişim. Bilincim açıldığında kendimi Şehremini Polis Merkezi’nde kelepçeli bir şekilde nezarethanede buldum. Hatta kusarak kendime geldim"

"GÖZÜYLE BAKARAK MUAYENE" İDDİASI

Sabah saatlerinde 3 polis memuru nezaretinde Haseki Hastanesi’nde sağlık kontrolüne götürüldüğünü ifade eden Koca, "Doktorun odasında polis memurları eksik olmayacak şekilde bulunuyorduk. Benim hakkımda sadece gözüyle bakarak vücudumda herhangi bir muayene yapmaksızın Doktor Bey raporunu düzenledi. Bu ana kadar olanlardan dolayı adını Mustafa olarak öğrendiğim ve beraberindeki polis memuru ile daha sonra olay yerine gelip olaya müdahil olan 7-8 kadar olduklarını hatırladığım polis memurlarından şikayetçiyim" ifadesini kullandı.

"POLİSLER TUTUKLANSIN" TALEBİ

Koca’nın avukatı Efkan Bolaç da savcılık ifadesinde, olayın suç tipi olarak işkence kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Hatta kamuoyunun infialine yol açan olayın sorumluları hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak tutuklanmaya sevk edilmelerini ve kamu davası açılmasını talep ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam