Sarai cinayetinde flaş gelişme!

Öte yandan polis, cinayet zanlısını Karabük'te aradı. Cankurtaran'da kaybolmasından 10 gün sonra öldürülmüş halde bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra'nın (33) cinayet soruşturması sürüyor. Şimdiye kadar, cesedin bulunduğu yerd

Sarai cinayetinde flaş gelişme!

Öte yandan polis, cinayet zanlısını Karabük'te aradı.
 

Cankurtaran'da kaybolmasından 10 gün sonra öldürülmüş halde bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Sarai Sierra'nın (33) cinayet soruşturması sürüyor. Şimdiye kadar, cesedin bulunduğu yerde kaldığı belirlenen evsizlerden veya olay gününe yakın zamanlarda oralardan geçtiği belirlenen kişilerden oluşan 30 kişinin ifadesine başvurularak kan örnekleri alındığı öğrenildi. Polis bugüne kadar bulunamayan 10 kişinin ise ifadeleri ve kan örnekleri alınması için arandığını belirtti. Bu arada Sarai Sierra'nın cesedinin bulunduğu yerden 50 metre uzaklıkta başka bir dehlizde öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetin işlenmesinde kullanılan kanlı taşında bu dehlizde bulunduğu belirtildi.

Cinayetle ilgili yapılan incelemede ve olay yeri inceleme raporlarında Sarai Sierra'nın cesedinin bulunduğu dehlizden yaklaşık 50 metre uzaklıkta başka bir dehlizde öldürüldüğü tespit edildi. Cinayette kullanıldığı tahmin edilen kanlı taşında bu dehlizde bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan polis, olayın aydınlatabilecek olan DNA örneklerini titizlikle karşılaştırmayı sürdürüyor. Polisin, cesedin bulunduğu bir dehlizin içerisinde battaniye ve kalaslarla örtülerek gizlendiği öğrenilen cesedin üzerinden yabancı kişiye ait olabilecek DNA örneklerini araştırıldığı öğrenildi. Öldürülmeden önce katiliyle boğuşma yaşadığı belirlenen genç kadının tırnakları arasında yabancı kişiye ait olduğu anlaşılan doku örneklerine de rastlandığı ifade edildi.

30 KİŞİNİN KAN ÖRNEKLERİ ALINDI 10 KİŞİ ARANIYOR
Şimdiye kadar ifadesi alınan 30 kişinin ifadesine başvurularak kan örnekleri alındığı öğrenildi. İfadeler doğrultusunda 30 kişi gibi şüpheli olabilecek kimlikleri belirlenen 10 kişinin daha bulunarak ifadesi ve kan örneklerinin alınacağı belirtildi.

İfadeleri alınan kişilerin surlarda yaşayan farklı isimler verdikleri, bu isimlerinde araştırıldığı kaydedildi. İfadeleri alınan ve aranan kişilerin arasında uyuşturucu, hırsızlıktan sabıkalı ve tinercilerin bulunduğu belirtildi.

SARAİ SİERRA'NIN CİNAYET ŞÜPHELİSİ KARABÜK'TE ARANDI
İstanbul'da öldürülen Amerikalı Sarai Sierra'nın cinayet şüphelisi Z.T., Karabük'te arandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Sarai Sierra'nın cinayet şüphelileri arasında bulunan Z.T.'nin izini Karabük'te sürdü. İstanbul'da kağıt toplayarak geçimini sağlayan Z.T.'nin, Karabük'ün Yenice İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğunun ve memleketi Karabük'e geldiğinin belirlenmesi üzerine İstanbul'dan gelen ekipler, Yenice ve Safranbolu'da araştırma yaptı. Polisler, iki gün boyunca Z.T.'nin kardeşleri ve akrabalarıyla görüştü. Otobüsle kentten ayrıldığı bilgisine ulaşılan Z.T.'nin nereye gittiğinin belirlemek için çalışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler