Şanlı 20 kişiden biri olmayın

 Sağlık hizmetleri sunduğunu iddia eden Epi Tıp adlı bir firma, birçok kişiye telefonla ulaşarak kampanya yaptıklarını duyurdu. 'Şanslı 20 kişiden birisiniz' ifadesiyle 1 yıllık sağlık sigortası ve yanında da iphone sahibi olacağını zanneden vatandaşlar s

Şanlı 20 kişiden biri olmayın

 

Sağlık hizmetleri sunduğunu iddia eden Epi Tıp adlı bir firma, birçok kişiye telefonla ulaşarak kampanya yaptıklarını duyurdu. 'Şanslı 20 kişiden birisiniz' ifadesiyle 1 yıllık sağlık sigortası ve yanında da iphone sahibi olacağını zanneden vatandaşlar sözleşmesiz, senetsiz ve karşılığında hiçbir belge almadan verilen hesap numaralarına 219 Lira yatırdı. Firmanın söylediği gibi PTT'ye gelen kargolar ile sevinen birçok kişi sahte telefonlarla ilk şoku yaşadı. Sağlık sigortasının geçersiz olduğunu öğrendiklerinde ise dolandırıldığını anlayan birçok kişi firmayı yargıya şikayet etti.

 

İKİ KEZ KANDIRILDIK

 

Mağdurlardan biri de Sami Aktaş. Firma görevlisinin kendisini arayarak 'Türkiye'de 20 kişi seçildi şanslı biri de sizsiniz' dediğini söyleyen Aktaş, "Kampanya cazip geldi. Telefon hediyesini de düşündüğümde fiyat da çok makuldü. Ama ısrarla sormama rağmen telefonun orijinal iphone olduğunu ve herhangi bir sözleşmeye gerek olmadığını söylediler. Telefonu postaneye yolladılar ve cihazı aldığımda tam bir hayal kırıklığına uğradım. Pazarlama yapan yetkili bayanın söylediği iphone 4 diye gönderilen telefon sahte ve çalışmayan bir cihaz çıktı.  1 senelik sağlık hizmetinden de faydalanacağımı düşündüm. Ama sonra sigorta denilen uygulamanın hiçbir hastanede geçerli olmadığını da öğrendim. Firmaya bildirmeme rağmen sorun olduğunu ve düzeleceğini söylediler ama bir değişiklik yok. Yargıya başvurdum" diye konuştu. 

 

20 YILLIK FİRMAYMIŞ

 

Epitıp Medikal firmasını aradığımızda telefonu açan müşteri hizmetleri temsilcisi  kampanyayı doğruladı. Sağlık hizmetinin tüm özel hastanelerde geçerli olduğunu söyleyen firma görevlisine Bahçelievler'de oturduğumu söyleyince Medical Park, Yaşam, Kolon, Erdem ve  Medical Park gibi yaşadığım yerdeki neredeyse tüm özel hastaneleri sayarak indirimin geçerli olduğunu söyledi. Ancak sadece acil durumlarda diye belirterek acil durum dışında da hastanelerin farklı indirimler uyguladığını söyledi. Durumu anlattığımda ise kendilerinin de birkaç şikayet aldığını ancak hiçbir hastane ile sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. 20 yıllık hizmet veren bir kurum olduklarını ileri sürerek gazeteci olduğumu söylediğimde ise "İyi malzeme çıkardınız hadi" diyerek telefonu suratıma kapattı.

 

ANLAŞMAMIZ YOK DOLANDIRICILAR

 

İndirimin geçerli olduğu ileri sürülen Bahçelievler'deki Yaşam Hastanesi'nden Poliklinik Müdürü Vedat Bey ile görüştük. Vdeat bey, böyle bir uygulamanın kesinlikle olmadığını hastanelerine gelen birkaç kişinin bu talepte bulunduğunda dolandırıldıklarını anladığını söyleyerek, "Bunlar dolandırıcı firma. Avukatımız aracılığıyla gerekli müracaatı da yaptık. Anlaşmamız yok. Dün sağlıklı yaşam adlı bir firmaydı bugün ise isim değiştirerek insanları kandırmaya devam ediyorlar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam