Samsun'da Güney Kore rüzgarı

Samsun'da, Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından "Güney Kore Günü" etkinlikleri kapsamında konser düzenlendi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde sahne alan Güney Koreli müzisyenler, geleneksel enstrümanla

Samsun'da Güney Kore rüzgarı

Samsun'da, Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından "Güney Kore Günü" etkinlikleri kapsamında konser düzenlendi.

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde sahne alan Güney Koreli müzisyenler, geleneksel enstrümanlarıyla ülkelerine ait eserlerin yanı sıra "Üsküdar'a Gider İken" adlı şarkıyı da icra etti.

Güney Kore yiyecek ve kıyafetlerinin de tanıtıldığı etkinlikte öğrenciler, Güney Koreli kadınların giydiği yöresel kıyafet hanboku giymek için adeta birbirleriyle yarıştı. Konseri, Kore gazileri de takip etti.

TÜRKLERİN VE KORELİLERİN ATALARI ORTA ASYA'DAN GELMİŞTİ

Etkinlik öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müşteşarı Dong Woo Cho, Kore ve Türkiye'nin kardeş ülke olduğunu ancak iki ülke halkının pek birbirlerinin kültürlerini tanımadığına işaret etti.

Cho, şunları söyledi:

"Bu şekilde etkinliklerle Kore'nin kültürünü üniversiteli öğrencilere tanıtıyoruz. Kore'nin yöresel kıyafeti hanboku, yiyeceklerini ve çalgılarının tanıtımını yaptık. Hem Türklerin hem de Korelilerin ataları Orta Asya'dan gelmiştir. Yani Türkler Orta Asya'dan batıya doğru göç etmiş. Koreliler ise Moğolistan civarından doğuya doğru göç etmiştir. İki ülke kültürleri arasında benzerlikler var. Yiyeceklerde ve dilde benzerliklerimiz var. Dil olarak iki ülkenin dili, Ural-Altay dil grubu içinde yer almaktadır. Yani çok benzerlik durumu ortaya çıkıyor."

KORE KÜLTÜRÜ JAPONYA VE ÇİN'DEN FARKLIDIR

İki ülkenin insanın birbirini kardeş ülke olarak tanıdığını ancak kültürlerini pek fazla tanımadığını belirten Cho, "Kore kültürü Japonya ve Çin'den farklıdır. Bunun farklığını bu tür etkinliklerle gösteriyoruz. Kore'nin 2 bin yıllık kültürü vardır. Yani kendi öz kültürüne sahip. Tabiki Çin ve Japonya ile benzerlik gösteren kültür yapımız var ama dünyaya kendi Kore kültürünü gösteren bir yapıya da sahip bir ülkeyiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler