Saldırgan kocanın ağabeyi de...

İzmit'e bağlı Mecidiye köyünde ikamet eden 64 yaşındaki Aldülhadi H., 27 yaşındaki eşi Ayşe H.'yi önceki gün akşam saat 23.00 sıralarında baltayla yaraladı. Kanlar içerisinde kalan eşinin öldüğünü düşünen Abdülhadi H., olay yerinden kaçarak kayıplara karı

Saldırgan kocanın ağabeyi de...
İzmit'e bağlı Mecidiye köyünde ikamet eden 64 yaşındaki Aldülhadi H., 27 yaşındaki eşi Ayşe H.'yi önceki gün akşam saat 23.00 sıralarında baltayla yaraladı. Kanlar içerisinde kalan eşinin öldüğünü düşünen Abdülhadi H., olay yerinden kaçarak kayıplara karışırken yaralı kadını Aldülhadi H.'nin bir önceki evliliğinden olan oğlu buldu.
 
Durumu köy muhtarı İdris Derin'e haber veren üvey oğul Ayşe H.'nin hastaneye yetiştirilmesini sağladı. Boynu başta olmak üzere vücudunda çok sayıda kırık bulunan genç kadının durumu ciddiyetini koruyor. Tedavisi devam eden Ayşe H.'nin dokuz yıllık yaşam mücadelesini ise ismini vermek istemeyen bir yakını anlattı. 
 
16 yıl hapis yattı
 
Edinilen bilgiye göre Van Muradiye ilçesi Adaklı köyünde yaşayan Abdülhadi H. Ayşe H. ile evlenmeden önce Selvet H. ile evliydi. Abdülhadi H. 30 yıl önce mahallede tartıştığı bir adamı öldürmekten cezaevine girdi ve 16 yıl cezaevinde yattı. Ardından yaşadıkları yerde ağabeyinin de bir cinayet işlemesiyle aile buradan İzmit Mecidiye köyüne göç etti. Geçirdiği kanser hastalığı sebebiyle burada Abdülhadi H.'nin eşi Selvet H., 2003 yılında yaşamını yitirdi. Ardından Abdülhadi H., cezaevinde tanıştığı Ayşe H.'nin babasıyla 2005 yılında görüşüp 5 bin TL başlık parası vererek Ayşe H., ile evlendi.
 
Israrla barıştırıldı
 
Çiftin şu anda sekiz ve dokuz yaşında olan iki kızı, yedi yaşında olan bir de erkek çocuğu var. Ancak çift evlendiklerinden bugüne hep tartışmalar yaşadı. Tartışmalarda sık sık eşinin fiziksel şiddetine maruz kalan Ayşe H., geçtiğimiz mayıs ayında bir sığınmaevine yerleştirildi. Erkek çocuğunu yanına alamayan Ayşe H., iddiaya göre buradan kendi babasının ısrarıyla çıkartılarak kocasıyla barıştırıldı ve Ayşe H.'nin babası, kızını sığınma evinden çıkartmak için Abdülhadi H.'den yine para aldı.
 
30 çocuk yetim kalmış
 
H. ailesinin Van'dan İzmit'e göç etmelerine sebep olan cinayetin ise ‘namus cinayeti' olduğu ortaya çıktı. 
 
Abdülhadi H.'nin koruculuk yapan ağabeyi Nezir H. (74) 16 Haziran 2000 günü 30 yıllık eşi Nafiye H. ile beraber amcaoğulları İshak ve Abdulvahap H.'yi silahla öldürdü. Dönemin kaymakamı M. Emin Bilmez cinayetin ‘namus' gerekçesiyle işlendiğini belirtti ve cinayet nedeniyle 30 çocuk yetim kaldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam