'Sakin olun, geri çekilin'

 Çukurca'nın Kazan Köyü'nden Aziza Çetin'in hayatını kaybetmesi ve Keziba Çetinkaya'nın ise yaralanması üzerine BDP'li Çukurca Belediye Başkan Vekili Ramazan Dayan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, köydeki yakınlarından haber alamadıkları gere

'Sakin olun, geri çekilin'

 

Çukurca'nın Kazan Köyü'nden Aziza Çetin'in hayatını kaybetmesi ve Keziba Çetinkaya'nın ise yaralanması üzerine BDP'li Çukurca Belediye Başkan Vekili Ramazan Dayan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, köydeki yakınlarından haber alamadıkları gerekçesiyle Kazan köyüne gitmek üzere yola çıktı. Grubun önü, Şorti Köprüsünde askerler tarafından kesildi. Burada güvenlik önlemi alan askerler gurubun geçişine izin vermeyince kısa süreli gerginlik çıktı.
 
Kazan köyüne gitmek isteyen grup, slogan atmaya başlayınca askerler, zırhlı araçlarla yolu kapatıp, anonslar yaparak vatandaşların çekilmesini istedi. Burada yapılan görüşmelerin ardından da Hakkari Valisi ve Çukurca Kaymakamlığı'nın verdiği izinle, içerisinde vatandaşların bulunduğu 7 aracın Kazan Köyü'ne gitmesine izin verili. Araçlar, askeri araçların kontrolu altında bölgeye gitti.
 
Bu arada, bölgedeki helikopter hareketliliği de sürüyor. Bölgede çok sayıda kobra helikopterin uçuş yaptığı gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler