Sahtekarların engelli oyunları

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, insanların duygularını istismar eden sözde engelli derneklerinin, bu yolla haksız kazanç elde ettiğini söyledi. Son yıllarda engellilere bağış ve yardım adı altında tabela derneklerinin, ka

Sahtekarların engelli oyunları
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, insanların duygularını istismar eden sözde engelli derneklerinin, bu yolla haksız kazanç elde ettiğini söyledi. Son yıllarda engellilere bağış ve yardım adı altında tabela derneklerinin, kapıdan ve doğrudan satış izni alarak gazete, dergi, ayraç, boyama kitabı gibi ürünleri fahiş fiyatlarla sattığına dikkat çekerek, vatandaşları ve yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.
 
Engellileri sömürerek kazanç elde eden sözde dernekler ve yardım toplayanler için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten TSD Şube Başkanı Efe, "Maalesef engelliler üzerinden kazanç elde eden tabela derneklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Kapıdan ve doğrudan satış izni alan ve şehrimize başka illerden gelen bu sözde dernek yetkili ve temsilcileri, fahiş fiyatlarla gözlerine kestirdikleri vatandaşlara boyama kitabı, ayraç, mendil, gazete satarak haksız kazanç elde etmekte. Satışlardan elde edilen kazancın çok az bir kısmı, göstermelik olarak engellilere aktarılıyor. Bu kişilere karşı ilgili makamlara suç duyurusunda bulunduk. Denetim yetkisi olan kurum ve kuruluşların da bu istismarcı kişi ve kurumlara karşı gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.” dedi.
 
BASKETBOL TAKIMI KURULACAK
 
Sadullah Efe, engellilerin sosyal ve kültürel yaşamın içinde olduğu kadar spor faaliyetlerinin de içinde olmasına gayret gösterdiklerini ifade etti. Bu amaçla çeşitli projeler geliştirdiklerini, mesela ortopedik engelliler için erkek basketbol takımı kurmaya çalıştıklarını anlattı: "Engellilerin hayatın bütün alanlarında aktif olması için çalışıyoruz. Şehrimizde engellilerden oluşan basketbol takımı kurmak için proje hazırladık. Önümüzdeki aylarda projemizi hayata geçireceğiz. Basket sahalarında ortopedik engellilerin engel tanımadan spor yaptığına bütün vatandaşlarımız şahit olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam