Sahte savcıya suçüstü !

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesinde meydana geldi. Çiftçilik yapan Muttalip Büyüknisan’ı telefonla arayan ve kendisini "savcı" olarak tanıtan dolandırıcı "Soygun yapıldı, çalınan altınlar ile paralar senin evinde saklanıyormuş. ’Bize o para ve al

Sahte savcıya suçüstü !

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesinde meydana geldi. Çiftçilik yapan Muttalip Büyüknisan’ı telefonla arayan ve kendisini "savcı" olarak tanıtan dolandırıcı "Soygun yapıldı, çalınan altınlar ile paralar senin evinde saklanıyormuş. ’Bize o para ve altınları getir paranın seri numarasına bakacağız altınları ile karşılaştıracağız. Onları vermezsen cezaevine gireceksin’ diyerek tehdit etti.

Paniğe kapılan Büyüknisan önce annesi daha sonra ablasından aldığı 6 bilezik ile bin 500 lirayı bir poşete koydu. Sürekli telefonla görüşen çiftçi, Çukurova Elektrik Lisesi’ne gitmek üzere otomobiline binip evden çıktı. Bu sırada abla eşini arayıp kardeşinin sürekli telefonla görüştüğünü kendisinden altın ile para alıp çıktığını söyledi. Bunun üzerine enişte bir yandan adrese giderken diğer yandan polisi arayıp durumu bildirdi. Muttalip Büyüknisan içinde altın ve para bulunan çantayı okulun yanında bulunan bir ağacın altına bırakıp uzaklaştı. Dolandırıcılık şebekesinin elemanı Büyüknisan’ın bıraktığı poşeti alıp kaçmaya çalışırken polisler tarafından suçüstü yakalandı.

Sahte savcı Şahin O. emniyete getirilerek sorguya alındı. Kendisini savcı olarak dolandırıcının önce ev telefonundan daha sonra cep telefonundan aradığını söyleyen Büyüknisan, “Çalınan altınlar ile paranın bende olduğunu, eğer vermezsem beni cezaevine göndereceğini söyledi. Sürekli bana bağırıyordu. Ayrıca telsiz sesleri geliyordu. Telefonu kapatmak istiyorum ama kapattırmıyordu. Çok korktuğum için önce annemden daha sonra ablamdan aldığım altınlar ile parayı poşete koydum. Dediği adrese giderek poşeti ağacın kenarına bıraktım” dedi.

Büyüknisan para ve altınlarının geri alınmasına sevinerek polise teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam