Sağlık sisteminin ‘reçete’si bozuldu!

Eczacı, SGK ve hekimler arasında reçete yazımını ve satışını kayıt altına almak için oluşturulan Medula Provizyon Sistemi’nin çalışmaması nedeniyle hastalar mağdur oldu. Bir Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilisinin verdiği bilgiye göre ise dün oluşan ve bütün

Sağlık sisteminin ‘reçete’si bozuldu!

Eczacı, SGK ve hekimler arasında reçete yazımını ve satışını kayıt altına almak için oluşturulan Medula Provizyon Sistemi’nin çalışmaması nedeniyle hastalar mağdur oldu. 

Bir Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilisinin verdiği bilgiye göre ise dün oluşan ve bütün gün süren sorunun nedeni tespit edilemedi! Her gün eczaneye giden hasta sayısı, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak’ın verdiği bilgiye göre 3 milyon, SGK verilerine göre ise 1 milyon civarında. 
 
‘HASTA, PARASIYLA BİLE ALAMIYOR’
 
Özellikle elektronik reçete yazılan hastaların sistemin çalışmamasından olumsuz etkilendiğini dile getiren Çolak, “Elektronik reçetede hekim ilaçları sisteme yazıyor ve hastaya bir şifre veriyor. Hasta eczaneye gidip bu şifreyi vererek ilaçlarını alabiliyor. Sistemin bozulması nedeniyle biz bu şifreyi giremiyoruz; dolayısıyla hastaya verilen ilaçların ne olduğunu göremiyoruz. Yani hasta parasıyla almak istese bile ilacını alamıyor” diye konuştu. 
 
Hastaların yarısının elektronik reçeteli olduğunu belirten Çolak, haftalardır sıkıntı yaşadıkları sistemin, geçen hafta neredeyse hiç çalışmadığını ifade etti. Sistemle ilgili bilgi veren bir SGK yetkilisi ise şunları söyledi: “Hastaların yaşamını kolaylaştırmaya yönelik uygulamalar eklendiği için bazen sistemde sorun yaşanabiliyor. Ama bugünkü (dün) sorunu tespit edemedik. IBM yetkilileri de geldi, sistem üzerinde çalışıyorlar.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler