Sağlık Hizmeti Verilmiyor

 İzmir Eczacılar Odası (TEB) Başkanı Tuncay Sayılkan, Suriye'den gelenlerin kaliteli sağlık hizmeti alırken, bunun Türk insanından esirgendiğini iddia etti.  Tuncay Sayılkan, TEB 3. Bölge İzmir Eczacılar Odası Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmad

Sağlık Hizmeti Verilmiyor

 

İzmir Eczacılar Odası (TEB) Başkanı Tuncay Sayılkan, Suriye'den gelenlerin kaliteli sağlık hizmeti alırken, bunun Türk insanından esirgendiğini iddia etti. 
 
Tuncay Sayılkan, TEB 3. Bölge İzmir Eczacılar Odası Olağan Mali Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden yakındı. 
 
Suriye'den gelenlere sınırsız sağlık hizmeti verdiğini ileri süren Sayılkan, "Buna karşın Türk insanından bazı şeylerin esirgendiğini görmek içimizi acıtıyor. Suriye'den gelenler kadar sağlık hizmeti verilmiyor." diye konuştu. 
 
Eczacıların bu ülkenin eğitim görmüş çalışanları olduğunu ifade eden Sayılkan, şunları kaydetti: "Türkiye'nin 24 bin noktasında insanlara danışmanlık yapıyoruz. Türk sağlık çalışanları ekonomik anlamda yetersiz olduğu için sağlık hizmetleri konusunda gereken yerde değiliz." 
 
Genel kurula katılan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise iktidarı, yargıyı etkilemekle suçladı. Yüksel, "Özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar; parasız eğitim isteyen öğrencileri, KCK ve İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında yargılananları, kısaca muhaliflerin sesini kesmeye yönelmiştir. Burada hedeflenen muhalifleri durdurmak için yargıyı etki altına almak. AKP hükümeti bütün kurumlarını teslim almıştır. Teslim alamadığı kurumlar ise meslek odalarıdır. Hükümet şimdi de bunun üzerine gitmektedir. Geçenlerde Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile bir toplantı yaptık. Şu anda bu baskılara en sağlam şekilde direnen kurumlar odalardır. Bu nedenle odalarla daha çok bir araya gelmemiz gerekiyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam