Sağlığınız için süt için!

Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “İnsanın tüm yaşamında önemli yeri süt, güvenli ve sağlıklı bir hayat demektir” dedi."En kolay ulaştığımız ve rahatlıkla tüketebildiğimiz süt v

Sağlığınız için süt için!

Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Sebahattin Yazıcı 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “İnsanın tüm yaşamında önemli yeri süt, güvenli ve sağlıklı bir hayat demektir” dedi.

"En kolay ulaştığımız ve rahatlıkla tüketebildiğimiz süt varken çocuk yaşta tüm eğilimlerimiz başka içecek türlerine olmaktadır. Çünkü küçük yaşta çocuklar yetişkinlere özenmektedirler” diyen Yazıcı, “Biz yetişkinlerin de süt içme alışkanlığı olmadığından yetişen çocuklarımız süt dışındaki içeceklere eğilimli yetişmektedir. Oysa bilinçli toplumlarda yetişkinlerin süt tüketimi oldukça fazla ve bu oranda da çocuk ve gençlerde süt tüketimi alışkanlıkları gelişmektedir” ifadelerini kullandı.

Sorumluluk sahibi yetişkinler olarak bu konuya hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirten Yazıcı, “Bölge Veteriner hekimler odası başkanı Sebahattin Yazıcı yaptığı çağrıda “Yetişkinleri süt içmeyen bir toplumun çocukları da süt içmez!  Ve süt içmek için zeki olmak gerekmez ama süt içen zeki olur” şeklinde konuştu.

Yazıcı ayrıca Süt üretiminin artırılması için tutarlı politikalara ihtiyacın olduğunuı bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler