Sağanak başkent Ankara'yı vurdu

Başkent'te gün boyu etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Enerji santralini su basan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki hastalar, çevre hastanelere sevk edildi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M

Sağanak başkent Ankara'yı vurdu

Başkent'te gün boyu etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Enerji santralini su basan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisindeki hastalar, çevre hastanelere sevk edildi.

 

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Metin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin enerji santralini su bastığını, hastaların ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildiğini söyledi.

 

Doğan, hastane çevresinde devam eden çok sayıda inşaattan dolayı rögarların tıkandığını bu nedenle de suların tahliye olmayarak santrali bastığını bildirdi.

 

Metin Doğan, yoğun bakımdaki hastaların bu durumdan etkilenmemesi için bir kısmının servislere alındığını bir bölümünün de diğer hastanelere gönderildiğini kaydetti.

 

Hastaların nakli için 50'ye yakın ambulans istendi. Hastaneye gelen özel donanımlı ambulanslar, acil servis kapısından çıkarılan hastaları nakletti.

 

Eskişehir-Ankara yolunun Diyanet İşleri Başkanlığı civarındaki kısmının su altında kalması yüzünden yol trafiğe kapandı. Kent merkezine giden trafiğin Bilkent tarafından sağlanması ise ambulanslara zor anlar yaşattı. Tıkanan trafik nedeniyle ambulanslar güçlükle ilerleyebildi.

 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, asfalt çalışmaları sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı önünde oluşan yoğun su birikintisinin aniden bastıran ve kuvvetli yağan yağmurdan kaynaklandığı belirtildi.

 

Açıklamada şöyle denildi:

 

''Asfalt çalışmaları sırasında yoldaki ızgaraların tıkanmaması için üzerleri kapatılıyor, çalışmanın ardından da açılıyor. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı önündeki ızgaraların üzerlerindeki kapaklar kaldırılacağı sırada yağmur bastırdı ve 5 dakika içinde su altında kaldı.''

 

Açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün, ''10 dakikada 18 kilogram yağış düştüğü, 10 dakika içinde bir haftalık yağış meydana geldiği'' yönündeki açıklamasına da yer verildi.

 

Bu arada hasta yakınları da hastaneden memnun olduklarını belirterek, gelişmelerden dolayı belediyeye tepki gösterdiler.

 

Hastanede itfaiye ile Sivil Savunma Ekipleri, suların tahliyesi için yoğun çalışma yürüttü.

 

 

TRAFİK DE ETKİLENDİ

Öte yandan sağanak, Ankara'nın diğer semtlerinde de trafiği aksattı.

 

İstanbul Yolu'nun Şaşmaz mevkisinde su birikmesi nedeniyle yol tıkandı. Kilometrelerce uzayan araç trafiğinde çok sayıda otomobil arızalandı.

 

Yağıştan etkilenen ve su içinde kalan otomobilini iterek çıkaran İhsan Yiğit, Fransa'dan geldiğini belirterek, ''Memlekete geldiğime pişman oldum'' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

Ankara'yı hiç böyle görmediğini ifade eden bir diğer sürücü Hasan Öztürk de ''Yaşananlar bir Başkent'e yakışmıyor'' dedi.

 

Trafiğe kapanan yol, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin vidanjörlerle su seviyesini düşürmesinden sonra yol tek şerit olarak tekrar trafiğe açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler