Safrasından 4 bin 225 taş çıktı!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) ameliyat olan 67 yaşındaki Semiha Sarıoğlu isimli hastanın safra kesesinden 4 bin 225 adet taş çıktı. Hastanın safra kesesinden çıkan taşlar, doktorları ve hastayı şaşkına çevirdi. Amasya'nın Suluova ilçesinden

Safrasından 4 bin 225 taş çıktı!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) ameliyat olan 67 yaşındaki Semiha Sarıoğlu isimli hastanın safra kesesinden 4 bin 225 adet taş çıktı. Hastanın safra kesesinden çıkan taşlar, doktorları ve hastayı şaşkına çevirdi. 
Amasya'nın Suluova ilçesinden tedavi olmak için Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen Semiha Sarıoğlu (67) isimli hastanın bayılma hissi ve terleme şikayetleri üzerine yapılan tetkiklerde pankreasında 'insülinama' denilen iyi huylu tümör tespit edildi. Yapılan ameliyat esnasında hastanın herhangi bir şikayeti olmamasına rağmen safra kesesinin normalden 4-5 kat daha büyük olduğunu fark eden doktorlar, safra kesesinden toplam 4 bin 225 adet taş çıkarttı. 
Ekibi ile birlikte yaşlı kadının ameliyatını başarıyla gerçekleştiren OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İlhan Karabıçak, "Hastamız 67 yaşında, son 6-8 aydır bayılma hissi ve terleme şikayetleri ile hastanemize başvurdu. Yapılan tetkiklerinde 'insülinoma' dediğimiz kan şekerini düşüren 'insülin' adlı hormonu salgılayan tümör saptandı. Hastaya operasyon teklif ettik ve hasta kabul etti. Bu sırada yapılan tetkiklerde hastanın safra kesesinde taş olduğu söylendi.

safra.jpg

Hastayı ameliyat ettiğimizde safra kesesinin normalden 4-5 kat daha büyük olduğunu fark ettik. Safra kesesini çıkarttığımızda içinde yüzlerce, hatta binlerce taşın olduğunu gördük. Arkadaşlar saydılar, 4 bin 225 tane olduğunu öğrendik. Bu hastanın ilginç tarafı, hastada bu kadar çok taş olmasına rağmen safra kesesi taşına bağlı hiçbir şikayetinin olmaması. Hasta safra kesesinde taş olduğunu ameliyattan sonra taşı gösterdiğimiz zaman öğrendi" dedi. 
Doktorların kendisiyle yakından ilgilendiğini söyleyen Semiha Sarıoğlu ise, "Bu kadar taş ile nasıl yaşadığımı anlamadım. Ameliyatım çok başarılı geçti. Ameliyattan sonra taşları görünce çok şaşırdım. Şimdi durumum çok iyi, Doktorlarıma çek teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
Ameliyat sonrasında eşinin safra kesesinden çıkartılan taşların kendisine gösterildiğinde taşları nar tanesi zannettiğini ve kendisine hediye verildiğini düşünen Ahmet Sarıoğlu (72), "Doktor bana taşları uzattığında ben nar taneleri zannettim. Eşimden çıkan taşlar olduğunu öğrenince hayret ettim" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam