Safranbolu’da Öğretmenler Günü Çeşitli Törenlerle Kutlandı

Safranbolu ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Misak-ı Milli Meydan'ında düzenlenen törende, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstikl

Safranbolu’da Öğretmenler Günü Çeşitli Törenlerle Kutlandı

Safranbolu ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Misak-ı Milli Meydan'ında düzenlenen törende, Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Daha sonra Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Burada yapılan etkinlikte konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, " Toplumların geleceğinin hangi yönde şekilleneceği, hangi yönde gelişeceği, nasıl bilinçleneceğini planlıyorsak eğer, öğretmenimizin değerini, onun eğitim vereceği insanları ona kul etmeye, öğrenci etmeye ihtiyacımız var. Dünyayı yönete her büyük lider mutlaka bir öğretmenin eseri. Dünyanın her noktasında cehaleti yenmenin tek çaresi öğretmen. Bu güzel değerleri barındıran değerli öğretmenlerin bu gününün tebrik ediyorum" dedi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise, " Hem dünyada hem ülkemizde de pek çok mesleğin ona has gününü kutluyoruz, anıyoruz. Ama inanın 45 yaşındayım öğrenciliğimizi de sayarsak 7 yaşından beri 38 yıldan beri öğretmenler gününü kutluyoruz. 22 yıldan beri de diğer mesleklerle bir şekilde görüşüyoruz hakikaten öğretmenler günü tam manasıyla dopdolu ve değerini hak ederek kutlanıyor diye düşünüyorum. Bunun altında yatan da eğitim. Her şeyin başı, her türlü ilmin, bilimin, idareciliğin aklınıza ne geliyorsa hepsi eğitim ve eğitmenin elinden çıkıyor. Dünyaya geliyorsunuz ilk öğretmenimiz annelerimiz, yanında babalarımız ondan sonra sosyal hayata giriyorsunuz okulda öğretmenlerimiz. Öyle bir medeniyetten öyle bir kültürden geliyoruz öyle bir inancımız var ilk emri oku. Tüm peygamberlerin ilk vazifesi eğitim, eğitimli toplumu dönüştürmek, yanlışları düzeltilmesi, toplumlara insanlara doğruların hâkim olması. Dünyada huzurla yaşamak istiyorsanız, dünyada güzellikler içinde yaşıyorsanız bunun temeli yine eğitim. Eğer biz eğitim meselemizi güzel bir şekilde çözebilirsek belki de hiç bir meselemiz, çözüme ulaşmayan, bizi sıkıntıdan kurtarmayacak hiçbir meselemiz kalmayacak " dedi.

Konuşmaların ardından İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin mini konserinin ardından göreve yeni başlayan öğretmenler meslek yemini etti.

Etkinlik öğretmenler günü nedeni çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Safranbolu’da Öğretmenler Günü Çeşitli Törenlerle Kutlandı

Safranbolu’da Öğretmenler Günü Çeşitli Törenlerle Kutlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam