Sadece kilo vermek istiyordu fakat...

Trabzon'da 16 yıl önce zayıflamak için spora başlayan Nebahat Atasoy, aldığı başarılarla milli formayı giyerek yurt içi ve yurt dışında katıldığı koşularda çeşitli dereceler elde etti.Trabzon'daki bir kurumda memur olarak görev yapan 50 yaşındaki Atasoy,

Sadece kilo vermek istiyordu fakat...

Trabzon'da 16 yıl önce zayıflamak için spora başlayan Nebahat Atasoy, aldığı başarılarla milli formayı giyerek yurt içi ve yurt dışında katıldığı koşularda çeşitli dereceler elde etti.

Trabzon'daki bir kurumda memur olarak görev yapan 50 yaşındaki Atasoy, 1998 yılında fazla kilolarından kurtulmak için spora başladı.

Yaklaşık 2 yılda 72'den 57 kilograma düşen Atasoy, kurumu adına çeşitli yarışmalara katılarak dereceler elde etti.  Aldığı başarılarla milli forma giyme şansı kazanan Atasoy, yurt dışında Türkiye'yi temsil ediyor.

Atasoy, aldığı kiloların günlük hayatını ve sağlığını olumsuz etkilemesi üzerine spor yapmaya başladığını anlattı.

Bunun üzerine spor aktivitelerine katılmaya karar verdiğini dile getiren Atasoy, koşu sayesinde 2 yılda 72'den 57 kiloya düştüğünü ifade etti.

Atasoy, çalıştığı kurumun açtığı yarışmalara da katıldığını belirterek, "2000 yılında atletizm dalında milli formayı giymeye hak kazandım.  Bu tarihten 2012'ye kadar katıldığım yarışmalarında birinciliklerim, ikinciliklerim oldu. 2000'den 2013'e kadar kurumumuzda en uzun süre milli forma giyen bayanlardan biriyim. Bu da çok gurur verici" diye konuştu.

Atasoy, 2008 yılında Romanya'da katıldığı Balkan ülkeleri yürüyüş yarışmasında ikinci olduğunu ifade ederek, yurt dışında Türkiye'yi temsil etmenin ayrı bir duygu olduğunu söyledi.

O duyguyu yaşamak ve Türk bayrağıyla yurt dışında koşmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Atasoy, "11 Kasım 2012'de İstanbul Avrasya Maratonu'nda 42 bin metreyi koştum, yaş grubumda üçüncü oldum. Bu da benim için çok onur vericiydi" dedi.

ANTRENMAN MESAİDEN ÖNECE
Atasoy, başarının çalışmaya bağlı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de yapılan yarışmalarda, benden çok küçük yarışmacılarla yarışıyorum ama onları geçiyorum. Çünkü ben her sabah saat 06.00'da atrenmana çıkıyordum. Sabah çıkamazsam işten sonra saat 17.30'da çıkıyordum. Evliyim, 2 çocuğum var. Bunların da üstesinden gelerek başarı elde etmeye çalıştım" ifadesini kullandı.

Atasoy, 16 Kasım'da İstanbul'da yapılacak Avrasya Maratonu'na katılacağını belirterek, bunun şu ana kadar ikinci uzun koşusu olduğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam