Rüya işleyen bakır parmaklar

T.C.İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle Trabzon Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği tarafından hazırlanan  “Rüya İşleyen Bakır Parmaklar” projesinin tanıtımı 11 Şubat Cuma günü saat: 15.00 de TTSO Haluk Ulusoy Gösteri Merkezi’nde yapılacak. Bir yıl s

Rüya işleyen bakır parmaklar

T.C.İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle Trabzon Yetişme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği tarafından hazırlanan  “Rüya İşleyen Bakır Parmaklar” projesinin tanıtımı 11 Şubat Cuma günü saat: 15.00 de TTSO Haluk Ulusoy Gösteri Merkezi’nde yapılacak.

 

Bir yıl sürecek olan olan projenin kursları Nisan ayında başlayacak. Yetiştirme Yurdunda kalan  çocuklarla bakır işlemeciliği yapılacak. 8 ay boyunca risk grubundaki  çocuklara meslek edindirmeyi hedefleyen projenin sonunda kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek.

 

Bakırın nesli tükenmekte olduğu için devamını sağlamayı amaçladıklarını belirten Yetiştirme Çağındaki Çocukları Koruma Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Nuray Usta, “Yaptığımız bakırları kermes yaparak satışını sağlayacağız. 14 arkadaşımızla birlikte günde bir saat oyun oynayacağız. Şimdiden bu arkadaşlarımızı belirledik. Bakırcılığın Trabzon’daki önemini biliyoruz. Bir zamanların en önemli mesleklerinden biri olan ancak eskiye nazaran azalan bakırcılık mesleğini tekrardan hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam