Rottweiler'lı bina yönetimi

Travestilere yönelik ‘Mahallenin namusu gidiyor’ kalkışmasıyla gündeme gelen İstanbul Avcılar’daki Meis Sitesi’nde, durum göründüğü gibi değil.Bölgedeki ortak söyleme göre, Marmara depremi sonrası düşen fiyatlar yükselmeye başlayınca, ‘rant kaybetme kaygı

Rottweiler'lı bina yönetimi

Travestilere yönelik ‘Mahallenin namusu gidiyor’ kalkışmasıyla gündeme gelen İstanbul Avcılar’daki Meis Sitesi’nde, durum göründüğü gibi değil.

Bölgedeki ortak söyleme göre, Marmara depremi sonrası düşen fiyatlar yükselmeye başlayınca, ‘rant kaybetme kaygısına’ kapılan mahalleli, ‘namusu’ bahane edip travestileri ‘kaçırmaya’ çalışıyor.
 
Site önünde son bir haftadır süren “Fuhuş İstemiyoruz” eylemi, önceki gece ellerinde tencere ve tava bulunan kadınlar, dövizler taşıyan çocuklar, meşaleli ve megafonlu erkeklerin katılımıyla yapıldı. Kalabalık “Namus için ölürüz, canımızı veririz” diye slogan attı.
 
AVCILAR’daki Meis Sitesi’nin adı son zamanlarda travesti, fuhuş ve depreme dayanıksız kelimeleriyle anılır oldu.
 
Oysa ki durum pek de görüldüğü gibi değil. Site yöneticisinden travestisine ortak söylem: “Rant” Durum, özetle şu: Marmara depreminde İstanbul’un en fazla hasar gören ilçesi Avcılar’da konut fiyatları oldukça ucuzladı. Beyoğlu ve Şişli’de istenmeyen travesti ya da hayat kadınları da, bu ucuz evlere ‘akın ettiler’.
 
Ancak son yıllarda Avcılar’daki fiyatlar metrobüs, sahildeki düzenleme ve depremin kısmen unutulması nedeniyle yeniden tırmanışa geçti. Birçok travesti kiralar artınca bölgeden ayrılsa da, burada ev alan ya da evini değiştirmek istemeyenler de olunca, ‘sorun’ çıkmaya başladı.
 
122 hanelik Meis Sitesi’ndeki 9 dairede yaşayan travestiler de ayrılmayınca, yaklaşık 20 kişi, son bir haftadır derin bir krize neden oldu. Polis 3 Ekim’de sitedeki travestilerin evlerini basarak 15 kişiyi gözaltına aldı, 12 kişiye 169’ar lira para cezası kesildi, 3 kişi fuhuşa yer temin etmekten çıkartıldıkları mahkemeden serbest kaldı. Taraflar krizi şöyle anlattı:
 
‘Canımız tehlikede’
Sitede yaşayan travesti Elçin: “Apartmanda fuhuş yapılmıyor. Kapılarımızı tekmelediler. Tehdit ediliyoruz. Can güvenliğimiz yok. Benim de kapımı kırmışlardı. Dışarı çıkamıyorum.”
 
Travestilerin arkadaşı Umut Kaan: “Gösteriler rant amaçlı. Gösteri yapanların çoğu daha düne kadar transseksüellerin evine çay içmeye gelirdi. Birden ne olduğunu anlamadık. Sitede arkadaşlarımız yaşadığı için daire fiyatlarının düştüğünü iddia ediyorlar.”
 
Arazisi çok değerlendi
Sitede ailesiyle yaşayan Fatih Aytek: “Bu fuhuş olaylarını polise bildirdik, önlem alınmadı. Binanın arsası değerli. Olaylarla gündeme geldiğinden beri daire fiyatlarında ciddi düşüş yaşandı. Bunun oyun olduğunu düşünüyoruz.”
 
Lambdaistanbul Derneği Avukatı Fırat Söyle: “Bu göstericiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Sitede yaşayan transseksüeller, binanın rantının yüksek olması nedeniyle baskı yapıldığını anlattılar. Arkadaşlarımızın can güvenliği yok. Yarın öbür gün insanlar bu arkadaşlarımızın evlerine girip her şeyi yapabilirler.”
 
Site önünde son bir haftadır süren “Fuhuş İstemiyoruz” eylemi, önceki gece ellerinde tencere ve tava bulunan kadınlar, dövizler taşıyan çocuklar, meşaleli ve megafonlu erkeklerin katılımıyla yapıldı. Kalabalık “Namus için ölürüz, canımızı veririz” diye slogan attı.
 
Güvenliği Rottweiler sağlıyor
MEİS Sitesi Yöneticisi Selim Palandöken: “Tehlikeli insanlar gelip gidiyor. Kavgalar oluyor. Çocuklu aileler rahatsız, bazıları dışarı bile çıkamıyor. Bu olaylardan sonra köpeğim Alex’i aldım. Bir olay olduğunda Alex’le gidip asayişi sağlıyorum. 9 dairede travestiler var. Dördü ev sahibi. Travestileri bu binada istememe hakkımız yok. Bizi rahatsız eden tarafı evlerde fuhuş yapılması. Polis önlem almayınca gösteri yapmaya karar verdik. Bina sakinleri olarak her cumartesi protesto gösterisi yapıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler