Rizeli ailenin ilginç yol çilesi

Rize'nin Çaykent beldesinde, ıslah için bir derenin iki tarafına yapılan 3 metre yüksekliğindeki duvarlar, Alaca ailesinin çilesi oldu.Kent merkezine bağlı Çaykent beldesinde yer alan ve kenarından yol geçen küçük bir derenin ıslah edilmesi amacıyla DSİ G

Rizeli ailenin ilginç yol çilesi

Rize'nin Çaykent beldesinde, ıslah için bir derenin iki tarafına yapılan 3 metre yüksekliğindeki duvarlar, Alaca ailesinin çilesi oldu.

Kent merkezine bağlı Çaykent beldesinde yer alan ve kenarından yol geçen küçük bir derenin ıslah edilmesi amacıyla DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale açıldı. İhaleyi kazanan bir müteahhit, yaklaşık 4 ay önce söz konusu derenin iki tarafına yaklaşık 3 metre yüksekliğinde 2 duvar yaptı.

Bu duvarlar yüzünden derenin kenarında bulunan Neşet Alaca'ya ait 2 katlı evin girişi, duvar seviyesinden yaklaşık 3 metre aşağıda kalınca aile, derenin diğer tarafındaki yola geçiş yapamadı.

Bunun üzerine müteahhit, ailenin evine gidebilmesi için derenin kenarındaki duvarların üzerine küçük bir köprü yaptı.

Duvarların yüksek olması nedeniyle köprüye çıkışın da zor olması nedeniyle Alaca ailesi çareyi tahta merdivenlerde buldu.

Alaca ailesi, evlerine gidebilmek için yol tarafından seyyar bir tahta merdiven yardımıyla dere üzerindeki köprüye çıktıktan sonra bir başka seyyar tahta köprü yardımıyla evlerinin önününe inerek içeri gidebiliyor.

Neşet Alaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, DSİ'nin, yaklaşık 4 ay önce ihale edilen ve 2 katlı evinin yakınında yer alan bir alanda, bir müteahhide dere ıslah çalışması yaptırdığını söyledi.

Bu sırada evinin önüne 3 metre yüksekliğinde duvarlar yapıldığını belirten Alaca, "Bir akrabamız hasta olduğu için ailece İstanbul'a gitmiştik. Bu süreçte evimizin önüne duvarlar yapılmış. İstanbul'dan döndüğümüzde evin girişinin kapatıldığını, 3 metrelik duvarın balkon hizasına geldiğini fark edince çok şaşırdık" dedi.

-Duvarlar yüzünden misafir gelmiyor-

Duvarlar yüzünden eve giriş çıkışların çok güç olduğunu ifade eden Alaca,

"Eve girmek için duvarın iki tarafına tahta merdiven koyduk. Bir taraftan duvarın üzerine çıkıyor, diğer taraftan eve iniyoruz. Üç aydır bu yolu kullanıyoruz. Annem Fatma Alaca 67 yaşında ve bu duvarı kullanma imkanı yok. Annem hem kalp hastası hem de iki ayağında protez var. Eve gelen 2 misafirimiz düşerek yaralandı. Çözüm için müracaat ettik ancak cevap veren olmadı" diye konuştu.

Anne Fatma Alaca ise mağdur edildiklerini belirterek "Hastalandığım zaman oğlum beni sırtında merdivenlerden çıkarıyor. Ben merdivenleri çıkamadığım için uzun süredir evden dışarı çıkamıyorum. Evimize misafir gelmemeye başladı. Gece dışarı çıkamıyoruz. Evimize eşya getiremiyoruz. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz" dedi.

-"Ailenin mağduriyeti giderilecek"-

Alaca ailesinin mağduriyetini bildiklerini ifade eden Çaykent Belde Belediye Başkanı Mehmet Kazancı, şunları söyledi:

"Alaca ailesinin mağduriyetinin giderilmesi için DSİ ile gerekli görüşmeleri yaptık. DSİ yetkilileri de duvarda inceleme yaptı ve uygun olmadığını kararlaştırdı. Eve giriş için 2 merdiven yapılacak, ancak kötü hava şartları nedeniyle buna başlanamadı. En kısa sürede başlayıp merdivenleri tamamlayarak ailenin mağduriyetini gidereceğiz."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler