Rize'den Trabzon'a hayat verecek

Rize'nin Ardeşen ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonrası, kaldırıldığı Rize 82. Yıl Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Ali Zengin'in (49) bağışlanan organları, Trabzon ve Erzurum'daki hastalara gönderildi. Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi

Rize'den Trabzon'a hayat verecek

Rize'nin Ardeşen ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sonrası, kaldırıldığı Rize 82. Yıl Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Ali Zengin'in (49) bağışlanan organları, Trabzon ve Erzurum'daki hastalara gönderildi.

Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Velioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zengin'in hastaneye geldiğinde beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, 'Hasta yakınlarıyla yaptığımız görüşmede çaresizlik içerisinde organ bağışı bekleyen insanlar olduğunu, çalışan bir personelimin de umutla organ bağışı beklediğini anlattım. Onların gözündeki umut ışığını görmelerini istedim. Diyanet İşleri Başkanlığının organ bağışı için fetvaları olduğunu anlattım. Hasta yakınları arasında din görevlileri vardı. Olumlu karşılayarak bağış yapmayı kabul ettiler' dedi.

Bağışın kabul edilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile bağlantı kurduklarını bildiren Velioğlu, şunları söyledi:

'Bu arada Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Organ Bağışı Bölge Koordinatörlüğü ile de gerekli yazışmaları yaptık. Adeta zamanla yarışarak prosedürleri tamamladık. Karaciğer ve böbreğin nakil için uygun olduğu kararı ve nakil edilecek hastaların koordinatörlükçe bildirilmesinin ardından böbrekleri Erzurum'a, karaciğeri ise KTÜ Tıp Fakültesine gönderdik' diye konuştu.

Velioğlu, vatandaşların organ nakli konusunda daha fazla hassasiyet göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, organları başka bedenlerde hayat bulacak Mehmet Ali Zengin'in cenazesi toprağa verildi. Ardeşen Merkez Camisinde öğle namazının ardından düzenlenen törenle cenaze, Bahar Mahallesindeki aile mezarlığında defnedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam