Rize'den ABD'ye gönül bağı!

İnternet üzerinden arkadaş olan ve konsolosluk aracılığıyla 2001'de resmi nikah kıyan çift, ABD'de yaşayan damadın işleri nedeniyle Türkiye'ye gelememesi, Rize'de oturan gelinin de vize sorunları sebebiyle bu ülkeye gidememesi yüzünden yıllar sonra düzenl

Rize'den ABD'ye gönül bağı!

İnternet üzerinden arkadaş olan ve konsolosluk aracılığıyla 2001'de resmi nikah kıyan çift, ABD'de yaşayan damadın işleri nedeniyle Türkiye'ye gelememesi, Rize'de oturan gelinin de vize sorunları sebebiyle bu ülkeye gidememesi yüzünden yıllar sonra düzenlenen düğünle dünya evine girebildi.

Alınan bilgiye göre Çayeli ilçesindeki Kaptanpaşa köyünde oturan Perihan Demirtaş (Aygün) ile ABD'de çalışan köylüsü Bektaş Aygün, yaklaşık 10 yıl önce internet yoluyla arkadaşlık kurdu. Bir süre internet sohbetine devam eden arkadaşlar, birbirlerini tanıyan ailelerinin araya girmesiyle evlenmeye karar verdi.

Bu süreçte işlerinin yoğunluğu yüzünden Türkiye'ye gelemeyen Aygün ile vize sorunları sebebiyle ABD'ye gidemeyen Demirtaş, konsolosluk aracılığıyla resmi nikah kıydı.

Nikah sonrası eşinin yanına gitmek isteyen gelin Perihan Aygün, vize başvurusunun kabul edilememesi sebebiyle bu ülkeye gidemedi. Damat Bektaş Aygün'ün de Türkiye'ye gelememesi nedeniyle bir araya gelemeyen çift, dolayısıyla düğün de yapamadı.

Nikahtan yıllar sonra Türkiye'ye dönebilen Bektaş Aygün ile büyük vefa örneği göstererek kendisini bekleyen gelin Perihan Aygün, Rize'de düzenlenen düğünle dünya evine girdi.

Damat Recep Aygün, yaptığı açıklamada, internette ilk tanıştıklarında bir araya gelmelerinin kısa süreceğini zannettiklerini ifade ederek, ''evlilik teklifinde bulundum. Ailelerin birbirini tanıması üzerine konsolosluk aracılığı ile 2001 yılında evlendik'' dedi.

Resmi evliliğin ardından eşinin ABD'ye gelebilmesi için vize başvurusu yaptıklarını ifade eden damat Aygün, ''Resmi nikah yapıldıktan sonra vize kartımızı almaya çalıştık ancak alamadık. İkiz Kulelere yapılan saldırı dönemine denk gelmesi işlemlerimizi zorlaştırdı. Sürekli müracaatta bulunduk. Biraz daha biraz daha derken yıllar geçti. İşimi bırakıp gelemedim. Eşim için de beklemek kolay olmadı. Ancak sonunda ABD'den Rize'ye dönerek düğün yapmaya karar verdik. 10 yıl sonra bu mutluluğu yaşamayı hepimiz, en çok da eşim hak etti'' diye konuştu.

-GELİNİN KUŞKUSU-

Gelin Perihan Aygün ise eşiyle bir araya gelememesi ve aradan geçen uzun yıllar nedeniyle sürekli aklında soru işareti olduğunu kaydederek, şunları söyledi: ''Köyden ilçedeki okula gittiğim dönemlerde eşimi tanımıştım. Sonra internet ortamında konuşmaya başladık. Fotoğrafımı yolladım. Daha sonra hoş cümleler kurmaya başladı. Sonra da beni ailemden isteyeceğini söyledi. Babama telefon açarak beni istedi. Babam da 'olur' dedi. Ben kendisini yıllarca Recep olarak tanıdım. İnternette de o şekilde konuşuyorduk. Ancak gerçek isminin ''Bektaş'', göbek isminin ''Recep'' olduğunu resmi nikah günü öğrenince şüpheye düştüm. Resmi nikahı yaparken babama isminin doğru olup olmadığını sordum. Babam onaylayınca evlendik. Açıkçası başkası çıkıp gelecek diye çok kuşku duydum.''

-ZOR VE UZUN BİR MARATONDA MUTLU SON-

Vize işlemlerinin uzamasının kendilerini yorduğunu vurgulayan gelin Perihan Aygün, ''Şimdi bu mutluluğu yaşadım. Zor ve uzun bir maraton sonrası düğünümüzü yaptık. Sonunda vize başvurumuz kabul edildi. Vize kartımızı aldık. Mart 2011'de ABD'ye gideceğiz. Uzun bir maratonun sonuna geldik, mutluyuz'' dedi.

Çayeli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleştirilen düğüne, evli çiftlerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler