Rize'de ormanlık alanda bulmuştu !

Gezmeye gittiği Rize'de ormanlık alanda bulup, Bursa'daki evine getirerek bakmaya başladığı kurdun saldırısına uğrayan vatandaş, hastanelik oldu. Saldırgan hayvan da barınağa götürüldü.Demirtaş Mahallesi'nde oturan ve ismin açıklanmayan bir vatandaş, iddi

Rize'de ormanlık alanda bulmuştu !

Gezmeye gittiği Rize'de ormanlık alanda bulup, Bursa'daki evine getirerek bakmaya başladığı kurdun saldırısına uğrayan vatandaş, hastanelik oldu. Saldırgan hayvan da barınağa götürüldü.

Demirtaş Mahallesi'nde oturan ve ismin açıklanmayan bir vatandaş, iddiaya göre gezmeye gittiği Rize'de ormanlık alanda yavru bir kurt buldu. Vatandaş, kurdu alarak Bursa'daki evine getirdi ve burada bakmaya başladı. Ancak vahşi hayvan, önceki gün 40 yaşlarındaki vatandaşa saldırarak, eli ve yüzünü parçaladı.
 
Çevredekilerin yardımıyla hastaneye kadırılan vatandaşın özellikle yüzünde ciddi yaralanmalar oluştuğu belirtilirken, kurt da belediye ekiplerince barınağa götürüldü. Müşahade altındaki hayvanın 10 gün süren karantinadan sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi.
 
Yetkililer iyi niyetle de olsa vahşi hayvanları sahiplenmenin ilerleyen zamanlarda büyük sorunlara neden olacağına dikkat çekerek, vahşi yaşamdan hayvan alıp beslenmemesi gerektiği uyarısında bulundular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam