Rize'de dolandırıcıda bakın ne çıktı!

Rize’de vatandaşların yasa dışı yollarla ele geçirdikleri kişisel bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yaptıkaları ileri sürülen 7 kişilik şebeke yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2'sine ait flash belleklerde 35 bin kişiye ait kimlik, hesap ve il

Rize'de dolandırıcıda bakın ne çıktı!

Rize’de vatandaşların yasa dışı yollarla ele geçirdikleri kişisel bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yaptıkaları ileri sürülen 7 kişilik şebeke yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 2'sine ait flash belleklerde 35 bin kişiye ait kimlik, hesap ve iletişim bilgilerini içeren liste ele geçirildi.

Rize Emniyet Müdürlüğü, bazı kişilerin, başkalarının kişisel bilgilerini kullanılarak kredi kartları ile internetten alış veriş yapıldığı yönünde artan ihbarlar üzerine çalışma başlattı. Polisin teknik takibi sonucunda A.E.M., M.T., K.K., Y.Ç., S.D., S.Ç. ve S.A gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada 45 fatura irsaliyesi ile internet üzerinden alınan çok sayıda cep telefonu, fotoğraf makineleri, bellek kartları, bilgisayarlar, televizyon, ses ve görüntü sistemleri, tarayıcı ve yazıcılar, epilasyon cihazı ve çocuk bezi ele geçirildi.

Şüphelilerden A.E.M. ve S.D.’ye ait flash belleklerde 35 bin kişiye ait kimlik, hesap ve iletişim bilgilerini içeren liste bulundu.

Olayla ilgili adliyeye sevk edilen S.D. ve Y.Ç. tutuklandı. A.E.M.’ye yurt dışına çıkış yasağı, K.K.’ya denetimde serbestlik uygulaması getirildi, S.K. Ş.Ç. ve M.T. ise ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler