Rize Formulaz'a hazırlanıyor!

Rize’nin Tunca Beldesi’nde bu yıl. 7.'si düzenlenecek olan Formulaz Tahta Araba Yarışları için hazırlıklar sürüyor.Son 7 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Tunca Formulaz Tahta Araba Yarışları bu yıl da 9 Ağustos Pazar günü Tunca Beldesi’nde gerçekleştir

Rize Formulaz'a hazırlanıyor!

Rize’nin Tunca Beldesi’nde bu yıl. 7.'si düzenlenecek olan Formulaz Tahta Araba Yarışları için hazırlıklar sürüyor.

Son 7 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Tunca Formulaz Tahta Araba Yarışları bu yıl da 9 Ağustos Pazar günü Tunca Beldesi’nde gerçekleştirilecek. Saat 11.00’da başlayacak yarışlarda çeşitli kategorilerde 18 yaşın üzerindeki çok sayıda yarışmacı, azami 170x70 büyüklüğündeki tahta arabalar ile 1.6 km uzunluğundaki parkurda yarışacaklar.

Türkiye’nin bir çok ilinden yarışmacıların ve izleyicilerin katılması beklenen yarışlarda, yarışmacıların yöreye has kıl çorabı ve kara lastik giyme zorunluluğu bulunuyor. Bunun dışında yarışmacılardan, araçlar saatte ortalama 70 kilometre hıza ulaştıkları için güvenlik gerekçesi ile kask, kolluk ve dizlik takmaları istenecek.

Yarışmacılardan yarışlara katılacakları tahta arabaların tamamen bir asır önceki sistemle yapılmış olmaları isteniyor. Azami 170x70 ebadında tamamen tahtadan yapılması istenen araçlarda; yönlendirme için direksiyon, dört tekerlek ve tekerlek yüksekliklerini 25 santimetreyi aşmaması şartı da aranacak. Ayrıca araçlarda her hangi bir iterek sistemi bulunması kesinlikle yasak. Yarışmada 40 yaşın üstündeki yarışmacılar ayrı bir kategoride yarıştırılacak. Yarışlarda dereceye girenler; tam, yarım ve çeyrek altınla ödüllendirilecek.

Yarışları izlemek isteyenler için Ardeşen Belediyesi tarafından Ardeşen’den Tunca Beldesi’ne ücretsiz toplu taşıma araçları kaldırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler