Rize-Artvin Havalimanı'nda son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Rize- Artvin Havalimanının 7 milyon 700 bin metrekarelik alanda inşa edileceğini söyledi.   Uzun, yaptığı açıklamada, Rize - Artvin Havalimanı ihalesinin 31 Mart 2015 tarihinde yapıldığını, 31

Rize-Artvin Havalimanı'nda son durum!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Rize- Artvin Havalimanının 7 milyon 700 bin metrekarelik alanda inşa edileceğini söyledi.
 
Uzun, yaptığı açıklamada, Rize - Artvin Havalimanı ihalesinin 31 Mart 2015 tarihinde yapıldığını, 31 adet sondaj çalışmasının tamamlandığını hatırlattı.
 
Rize - Artvin Havalimanıyla ilgili sürecin işlediğini ifade eden Uzun, şunları kaydetti:
 
"Bu tip projelerin uzun bir süreci vardır. Ordu - Giresun Havalimanında yaşanan süreci Rize - Artvin Havalimanında da göreceğiz. İlk olarak sondaj çalışmaları tamamlandı. Hidrografik ve oşinografik raporlar Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na, 31 adet sondaj çevre etki değerlendirme (ÇED) raporu ve diğer planların onayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gelecek." 
 
Rize - Artvin Havalimanı zemini ile ilgili derinliğin beklentilerin üzerinde çıktığını kaydeden Uzun, şöyle devam etti:
 
"Yapılan çalışmalar sonucunda havalimanı dolgu alanı zemininde herhangi bir soruna rastlanmadı. Bu projede önceden öngörülemeyen tek durum deniz derinliğinin beklentilerden biraz daha fazla çıkmasıdır. Buda sadece dolgu miktarını artıracaktır. Rize - Artvin Havalimanı 7 milyon 700 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Yapılan 31 adet sondaja son derece yeterli. Zemin sıkıntısı olsaydı çok daha fazla sondaj gerekebilirdi. Zemin sıkıntılı olmadığı için 31 adet sondajı yeterli gördük. Bu sondaj çalışması bize sağlıklı verileri ulaştırdı." 
 
İmar planı ve haritalandırma çalışmalarının ardından dolgu işlemlerinin başlayacağını kaydeden Uzun, Rize'de yapımına başlanan projelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde ve takibinde sürdürüldüğünü, Rize - Artvin Havalimanı projesi yanı sıra lojistik merkez plan çalışmalarının devam ettiğin, sahil dolgu alanında düşünülen Rize Merkez Mavi Şehir Projesi Planının bakanlıkça onaylandığını da açıklamasında kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler