Rekortmen kız Trabzon'a geliyor

Yüzmeye kilo vermek için 4 yıl önce başlayan Selin, şimdi Türkiye Rekoru sahibi oldu.Ayşe Selin Kavdır, 26-28 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul Ergun Gürsoy Yüzme Havuzun da yapılan Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda ön elemelere katıldı. 100 metre

Rekortmen kız Trabzon'a geliyor

Yüzmeye kilo vermek için 4 yıl önce başlayan Selin, şimdi Türkiye Rekoru sahibi oldu.

Ayşe Selin Kavdır, 26-28 Kasım 2010 tarihlerinde İstanbul Ergun Gürsoy Yüzme Havuzun da yapılan Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda ön elemelere katıldı. 100 metre kurbağalama branşında 1.13.93'lük derece yapan genç öğrenci yeni Türkiye rekorunun da sahibi oldu. 8 yıldır kırılamayan ve Buse Günaydın'a ait olan 1.15.43'lük Türkiye Rekoru'nun yaklaşık 2 saniye gibi yüzme ve kısa mesafede büyük sayılacak bir farkla kıran Fatihli öğrenci Avrupa'da da Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Türkiye Rekoru kırdığı ve milli formayı taşıyacağı için mutlu olduğunu belirten Ayşe Selin Kavdır, öncelikli hedefinin 23-27 Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan Türkiye Kısa Kulvar Şampiyonasında 50, 100 ve 200 m kurbağalama branşlarında Türkiye rekorlarını kırmak ve daha sonra Temmuz 2011 de Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Oyunlarında (EYOF) ülkemize madalya kazandırmak olduğunu belirtti. Yüzme sporuna kilo vermek için başladığını belirten Selin Kavdır, "Önce tenise

başlayacaktım ama olmadı ben de yüzmeyi tercih ettim. Hem spor yapıp hem de kilo vemeyi amaçlıyordum. Ailem beni bu konuda destekledi. Şimdi Türkiye Rekoru kırdığım için çok mutluyum. Daha çok çalışıp yeni rekorlar kıracağım" dedi. Çalışmalarını halen İzmir Özel Fatih Koleji yüzme havuzunda antrenörleri Bahar Oktay ve Türker Oktay ile sürdüren Ayşe Selin Kavdır, haftada altı gün ve günde yaklaşık üç saatini antrenman yaparak geçiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler