Ramazan'da hava nasıl olacak?

Türkiye Basra Alçak Basınç Merkezinin etkisinde olup hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.Ramazanın ilk günü hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 7 derece azalması ve mevsim normalleri civa

Ramazan'da hava nasıl olacak?

Türkiye Basra Alçak Basınç Merkezinin etkisinde olup hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.

Ramazanın ilk günü hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 7 derece azalması ve mevsim normalleri civarına düşmesi, güney ve doğu kesimlerinde artmaya devam ederek normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Sakarya, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış meydana gelmesi bekleniyor.

Pazar günü hava sıcaklığının yurdun kuzeydoğu kesimlerinde biraz azalırken diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı bekleniyor. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sağanak geçişleri görüleceği diğer bölgelerimizin ise açık ve güneşli olacağı tahmin ediliyor.

30 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kısa süreli sağanak geçişleri görüleceği diğer yerlerin ise açık ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ise batı bölgelerden itibaren tekrar artmaya başlayacağı ve mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

4 ve 5 Temmuz tarihlerinde, yurdumuzun kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği, diğer yerlerin ise açık ve güneşli geçmeye devam edeceği, hava sıcaklığının tekrar azalarak yurt genelinde mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Orta vadeli ve aylık tahminlerimize göre Ramazan ayının 2. , 3. ve 4. haftalarında hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyretmesi öngörülmektedir.

Uzun yıllar ortalamalarına göre temmuz ayı yurtta yağışın en az olduğu aylardan biridir. Bu yıl Temmuz ayında uzun yıllar ortalamaları civarında yağışların meydana geleceği öngörülmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler