Protestoya damga vuran kare

 Ankara iki gündüz meydan savaşı gibi! 4+4+4 eğitim sistemini protesto eden KESK üyeleri, polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Eylemciler, tazyikli su ve biber gazı ile dağıtıldı. Ancak yaşanan arbededen bir kare bugüne damgasını vurdu. Eylemcilere ön

Protestoya damga vuran kare

 

Ankara iki gündüz meydan savaşı gibi! 4+4+4 eğitim sistemini protesto eden KESK üyeleri, polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Eylemciler, tazyikli su ve biber gazı ile dağıtıldı. Ancak yaşanan arbededen bir kare bugüne damgasını vurdu. Eylemcilere önce gazla müdahale eden polis, sonra öğretmenlerin yardımına koştu.

 

Kamu Emekçileri sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin Başkent Ankara'da iki gün devam eden 4+4+4 teklifini protesto eylemi 29 saatlik bekleyişin ardından polis müdahalesiyle sona erdi.

 

Geceyi -5 derece soğukta yaktıkları ateşlerle Kızılay'da geçiren eylemciler dün tazyikli su ve biber gazıyla dağıtıldı.

 

 

 

Eylemin ikinci gününde polis gruba saat 11.00'e kadar dağılması uyarısı yaptı.Süre daha sonra 14.00'e uzatıldı.Ancak eylemciler 4+4+4 görüşmelerinin başladığı saatte meclis önünde açıklama yapmak için ısrarcı oldu.Saat 15.00 sularında grubun meclise doğru hareketlenmesi üzerine polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.KESK'nin iki gün olarak planladığı eylem 29 saatin sonunda dağıtılmış oldu.

 

EYLEMDE DİŞLERİ KIRILDI

 

Müdahale sırasında çıkan arbedede çok sayıda sendika üyesi yaralandı.KESK Genel Sekreteri Dr.İsmail Hakkı Tombul'un dişleri kırılırken BDP'li Ertuğrul Kürkçü ve Sabahat Tuncel'de tazyikli su ve gaz ile yere yıkıldı. Bir KESK üyesi hastaneye kaldırıldı.Müdahalenin ardından eylemciler Tandoğan'da bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

 

"EMEKÇİLERE SALDIRI"

 

"AK Parti eli ile giydirilmek istenen eğitimi piyasalaştıran, gerici, muhafazakar, otoriter, neoriberal, eğitim sistemini istemiyoruz.Biz özgür aydınlık beyinler istedik.KESK'çiler gibi bir nesil yetişsin istedik.AKP dünden beri eylemimize rağmen sesimiz duymayarak çoğunluğa güvenip bu sistemi yasaşaştırıyor.Anayasal hakkımız olan seyahat özgürlüğümüz engellendi.Bu ülkenin kolluk kuvvetleri panzerlerle gaz bombalarıyla halka emekçilre saldırıldı" denildi.

 

GÜVENLİK MÜHENDİSLİĞİ

 

Ankara Valiliği ise yaptığı açıklamada "Suç işlenmesini önelemeye yönelik stres yönetiminin ve çağdaş güvenlik mühendisliğinin emsalsiz örneğini ortaya koyan Ankara polisi mevzuatta öngörülen tüm görevlerini yerine getirmiştir" ifadesi kullanıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam