Prof. Dr. Şılbır kansere yenik düştü

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus Şılbır, kanser tedavisi gördüğü Ordu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. ODÜ, çalışkan ve başarılı bir bilim adamını kaybetti. Ordu Devlet Hastanesi'nde kanser teda

Prof. Dr. Şılbır kansere yenik düştü

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus Şılbır, kanser tedavisi gördüğü Ordu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
 

ODÜ, çalışkan ve başarılı bir bilim adamını kaybetti. Ordu Devlet Hastanesi'nde kanser tedavisi gören Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus Şılbır (51), gece saat 23.10 sıralarında hayatını kaybetti. Hayata veda eden Prof. Dr. Şılbır için, Ordu Üniversitesi'nde bir tören düzenlendi. Törene başta ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Belediye Başkanı Seyit Torun, akademisyenler, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Kısa bir konuşma yapan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu,
çok önemli bir bilim insanını kaybettiklerini söyledi. Prof. Dr. Şılbır'ın alanında uzman olan bir akademisyen olduğunu kaydeden Kefelioğlu, "Üzüntümü ifade etmekte zorlanıyorum. Ruhu şad olsun" dedi.
 

Üniversite sahasında kılınan namazın ardından Prof. Dr. Şılbır'ın cenazesi toprağa verilmek üzere doğum yeri Trabzon'a götürüldü. 1959 doğumlu olan Prof. Dr. Yunus Şılbır, Erzurum Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden 1984 yılında mezun oldu. Çukurova ve Harran Üniversiteleri'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Şılbır, 2000 yılında Ordu Ziraat Fakültesi'ne atandı. Çayır-mera yem bitkileri konusunda uzman olan Prof. Dr. Yunus Şılbır, evli ve 4 çocuk babasıydı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam