Prenses Türkiye aşığı çıktı!

 300’ü aşkın iş adamı ve birçok bakanla birlikte Türkiye’yi ziyaret edecek olan Prens Philippe bir demeç verdi. PRENS Philippe yarından itibaren İstanbul ve Ankara’yı kapsayan resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelecek. Prens,Türk kamuoyuna, “Mevlânâ’nın h

Prenses Türkiye aşığı çıktı!

 300’ü aşkın iş adamı ve birçok bakanla birlikte Türkiye’yi ziyaret edecek olan Prens Philippe bir demeç verdi.

 
PRENS Philippe yarından itibaren İstanbul ve Ankara’yı kapsayan resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelecek. Prens,Türk kamuoyuna, “Mevlânâ’nın hoşgörüsünden, Atatürk’ün ideallerine kadar ülkenize hayranız, âşığız” mesajını verdi. Eşi Prenses Mathilde ile birlikte ziyaret öncesi Türkiye tarihi, sanatı ve Atatürk’ün hayatını anlatan kitapları bir kez daha okuduklarını ve bir kez daha bu muhteşem geçmişe odaklandıklarını belirten Philippe, “heyecanlı” olduklarını” söyledi.
 
Prens’in ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeler de yer alıyor. Bu ziyaret vesilesiyle aralarında Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Pınar Eczacıbaşı ve ITO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın da bulunduğu bazı şahsiyetlere ‘Belçika Liyakat Nişanı’ verilecek. Prens, 300 Belçikalı işadamı ve birçok bakanın da katıldığı ziyaretin, “Belçika’nın Türkiye’ye verdiği önemin kanıtı” olduğunu söyledi. Bu ziyaretin, zaten var olan siyasi ve ticari ilişkileri “canlandıracağını” kaydeden Prens Philippe, ‘Türkiye bizim için bilinmeyen ülke değil. Etkileyici bir gelişme içinde, biz ise uluslararası bağlamda daha az olumlu bir tablonun içindeyiz. Belçika, Türkiye’nin etkileyici gelişmesine katkıda bulunmak için sabırsızlanıyor” dedi.
 
Sagalassos misyonu
 
Daha önce birçok kez eşiyle Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Prens Philippe, İstanbul Boğazı’nın heybetli güzelliğine, Celaleddin Rumi’nin “hoşgörüyü” yansıttığı fikirlerine, Antalya’ya, Konya’ya ve Anadolu Medeniyetler müzesine hayran olduklarını söyledi. Arkeoloji alanında Burdur’daki “Sagalassos” antik kentinde yapılan çalışmaları, Türk ve Belçikalı bilim adamlarının “işbirliği” yaptığı eşsiz bir misyon olarak adlandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler