Pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz!

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İslahiye İlçesi'nde SANKO Holding tarafından yaptırılan Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Şahin, "Ben bu şehrin bakanı olarak, hem ilçelerimizin ihtiyacı olan sosy

Pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz!
AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İslahiye İlçesi'nde SANKO Holding tarafından yaptırılan Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Şahin, "Ben bu şehrin bakanı olarak, hem ilçelerimizin ihtiyacı olan sosyal konuttan, sosyal hizmet merkezlerinden neye ihtiyacı varsa onu yapacak şekilde pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Çünkü, ben bu toprakların evladıyım. Benim mezarım gelip bu topraklarda konacak. Benim evlatlarım gelip bu topraklarda bize sıla-i rahim yapacak" dedi.
 
Bakan Fatma Şahin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere öğle saatlerinde memleketi ve seçim bölgesi Gaziantep'e geldi. Bakan Şahin, kentteki temaslarında ilk olarak SANKO Holding tarafından İslahiye İlçesi'nde bin 500 metrekarelik alana inşa edilecek 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Konuşmasında eğitimle cehaleti yenmeye çalıştıklarını ifade eden Fatma Şahin, şunları söyledi:
 
"Oğlun akıllı, malı neylesin; oğlun deli, malı neylesin. Ben ellerimi semaya her kaldırdığımda vatanımız için hayırlı evlatlar büyüsün diye dua ederim. Her ilde kendi içinde bir yarış vardır. İnşallah dua edilenin sayısı çoğalacaktır. Ailelerimiz daha fazla okul yaptırmada yarışıyor. Eğitim en büyük çabamız. Cehaletle mücadele en büyük savaşımız. Çocuklarımızı okulla, bilgiyle buluşturmasak onları hayırlı yetiştirmemiz mümkün değil. Onları dünyadaki rekabetle mücadele etmek üzere bilgiyle yetiştirmeliyiz. İnsanlığa faydalı hizmetler yaparak. İnsanlar yetiştirmek için atılıyor bu temel. Bugün ön yargıların kırıldığı bir temel atıyoruz. İlim Çin'de de olsa alınız diyen bir medeniyetten geliyoruz. Hazır olmak durumundayız. Hazır olmak teknolojik olarak hazır olmaktır. Ancak hazır olmak için de güzel ahlak sahibi olmak gerekiyor. İnşallah bir yıl sonra Allah için verir ve ömrümü yeterse cıvıl cıvıl öğrencilerin yer aldığı bir açılış yapacağız."
 
'POZİTİF AYRIMCILIK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
 
Konuşmasının devamında bölgede çok önemli çalışmalara imza attıklarını ve doğup büyüdüğü yerlere pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğini belirten Bakan Fatma Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bize düşen şey, ihtiyacı olan bütün ilçelerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Ben bu şehrin bakanı olarak, hem eğitimde sayın valimizin söylediği şekilde buraya aktararak, hem ilçelerimizin ihtiyacı olan sosyal konuttan, sosyal hizmet merkezlerinden neye ihtiyacı varsa onu yapacak şekilde pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Çünkü, ben bu toprakların evladıyım. Benim mezarım gelip bu topraklarda konacak. Benim evlatlarım gelip bu topraklarda bize sıla-i rahim yapacak. Ve biz inşallah Hacı Sani Konukoğlu gibi öldüğümüz zaman 'Ya bi Fatma Şahin de geldi inşallah şunları yaptı' dedirtme hedefiyle, emeliyle yolumuza devam ediyoruz. Allah yolumuzu açık etsin."
 
Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, Gaziantep'teki derslik açığı sayısını azaltmayı hedeflediklerini söyledi.
 
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da, babası merhum Hacı Sani için İmam Hatip Lisesi yaptırmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, kendisi için de cami yapacağını kaydetti. Törenin ardından Bakan Fatma Şahin, ilçedeki temasları kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler