Pozisyon hatası!

Genç kadın, avukat sevgilisinin seks görüntüleriyle şantaj yaptığını öne sürerek savcılığa şikâyet dilekçisi verdi. Savcı da, kadına “doğal olmayan yoldan cinsel davranışlara ilişkin ses ve görüntüleri içeren ürün bulundurmak” suçundan 1 yıldan 4 yıla kad

Pozisyon hatası!

Genç kadın, avukat sevgilisinin seks görüntüleriyle şantaj yaptığını öne sürerek savcılığa şikâyet dilekçisi verdi. Savcı da, kadına “doğal olmayan yoldan cinsel davranışlara ilişkin ses ve görüntüleri içeren ürün bulundurmak” suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı

E.T., ayrıldığı sevgilisi Avukat R.T.’yi, cinsel birlikteliklerini kendisinden habersiz cep telefonu ile görüntülediği ve “bunu amirlerine gösteririm” diyerek şantaj ve tehditte bulunduğunu öne sürerek savcılığa şikâyet etti. Avukat iddiaları reddetti ve E.T. görüntüleri savcılığa teslim etti. Bir otelde çekildiği belirtilen görüntülerin incelenmesinde E.T.’nin çekimden haberdar olduğu ve bunu bilerek ilişkiye devam ettiği ortaya çıktı.
 
SAVCIDAN SÜRPRİZ
 
Savcılığın talimatı üzerine polis, E.T.’nin evinde arama yaptı. Bilgisayarında “anal ve oral” ilişkinin de yer aldığı görüntüler vardı. Savcılık sürpriz bir kararla, “doğal olmayan yoldan yapılan cinsel davranışlara ilişkin ses ve görüntüleri içeren ürünleri bulundurmak” suçu kapsamında hem E.T., hem de eski sevgilisi hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Ayrıca 5 bin güne kadar adli para cezası ve kamu haklarından “men” cezası istedi. 
 
‘FANTEZİ OLSUN DİYE...’ 
 
Hakkındaki suçlamayı reddeden Avukat R.T., cinsel birlikteliklerini “fantezi” olsun diye cep telefonu ile görüntülediklerini, bunun E.T.’nin bilgisi ve rızasıyla olduğunu belirterek görüntü kayıtlarını içeren bir CD’yi soruşturmayı yürüten Bilişim Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Adem Can’a teslim etti. R.T., aynı görüntülerin E.T.’de de bulunduğunu söyledi. Polisin aramasında E.T.’nin bilgisayarında 7 dakika 41 saniyelik sevişme görüntüleri bulundu. 
 
GİZLİLİĞİ İHLALDEN AVUKATA TAKİPSİZLİK 
 
Hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” iddiasıyla suç duyurusunda bulunulan Avukat R.T. hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Öte yandan Avukat R.T. hakkında Adalet Bakanlığı’ndan izini alınarak açılan “şantaj ve tehdit” suçlamasına ilişkin soruşturma ise halen devam ediyor.
 
ÇARPICI İDDİANAME! 
 
İddianamede, Yargıtay 5. ve 14. Ceza Dairelerinin yerleşik içtihatlarına atıfta bulunarak şöyle denildi: “Bilindiği gibi insanlar için doğal olan cinsel davranış, bir kadın ile erkeğin cinsel organlarının bir araya gelerek ilişkiye girmeleri suretiyle olur. Bunun dışındaki cinsel davranışların tamamı doğal olmayan cinsel davranışlardır. Mesela oral veya anal yoldan yapılan cinsel davranışlar doğal olmayan cinsel davranışlardır.
 
‘İLİŞKİYE GİREBİLİR AMA KAYDEDEMEZSİNİZ’
 
Bu şekilde ilişkiye girilmesi tarafların reşit ve rızaları olması koşuluyla suç olmamasına rağmen, bu eylemlerin görüntü, ses veya yazı haline getirilmesi suç olarak tanımlanmış, bunlara ilişkin yazı, ses ve görüntüleri içeren ürünleri meydana getirmek, ülkeye sokmak, satışa arz etmek, satmak, nakletmek, depolamak, başkalarının kullanımına sunmak, bulundurmak eylemleri asıl hareket unsurudur.
 
Bu suç tehlikedir. Fail bu eylemini kimseye göstermeyecek olsa bile görüntü, yazı veya söz halinde getirdiği anda bu suçu işlemiş sayılacaktır.
 
DOĞAL OLMAYAN İLİŞKİ NEDİR? 
 
Türk Ceza Kanunu’nun müstehcenlik suçunu düzenleyen 226. maddesinin 4. fıkrasında “Şiddet kullanılarak, hayvanlarla , ölmüş insan bedeni üzerinde veya doğal olmayan yoldan yapılan cinsel davranışlara ilişkin yazı, ses veya görüntüleri içeren ürünleri üreten, ülkeye sokan, satışa arz eden, satan, nakleden, depolayan, başkalarının kullanımına sunan veya bulunduran kişi, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır” hükmü yer alıyor.
 
Ancak kanunda şiddet içeren ve hayvanlarla, ölmüş bedenlerle ilişkiler açıkça sapıkça ilişki olarak sayılırken aynı kategoride yer verilen “doğal olmayan yollarla” ilişkinin ne anlama geldiği açıkça belirtilmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam