Porsuk Çayı’ndan çıkanlar şaşırttı

Eskişehir'in göz bebeği olarak nitelendirilen Porsuk Çayı'nda yine istenmeyen bir manzara yaşandı.

Porsuk Çayı’ndan çıkanlar şaşırttı

Eskişehir'in göz bebeği olarak nitelendirilen Porsuk Çayı'nda yine istenmeyen bir manzara yaşandı. Son olarak kimliği belirsiz kişilerce çaya atılan "yorgan" temizlik ekiplerinin sabrını taşırdı.

Eskişehir'in merkezinden geçen ve vatandaşların hemen her gün gördüğü Porsuk Çayı'nda yine istenmeyen görüntüler meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Porsuk Çayı Temizlik Ekipleri, rutin temizliğe çıktıkları sırada çay içerisinden bu kez kimliği belirsiz kişilerce atılan bir yorgan çıkardı. Porsuk Çayı'ndan çıkarılan yorgan temizlik ekiplerini hem şaşırttı hem de sabırlarını taşırdı. Ekipler, kullandıkları tekne ile çay kenarına yanaşarak, temizlik sırasında kullandıkları dirgenlerle su dolu yorganı güçlükle su içerisinden çıkarmaya çalıştı. Temizlik ekibinden iki kişinin güçlükle çıkardığı yorgan el birliğiyle tekneye alındı.

"BAZI KİŞİLER PORSUK ÇAYI'NA ÇÖP ATMA İŞİNİ İYİCE ABARTMIŞ DURUMDA"

Konuyla ilgili açıklama yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı Porsuk Çayı Temizlik Ekip Şefi Serdar Kaya, rutin bir temizlik sırasında yine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Porsuk Çayı'na ilginç çöpler atıldığını söyledi. Kaya, "Her gün yaptığımız rutin temizlik sırasında vatandaşlar tarafından atılan pet şişe, poşet gibi çöpleri temizliyoruz. Bu işi yaparken dirgen dediğimiz çatala benzer bir alet kullanıyoruz. Ancak bazı kişiler Porsuk Çayı'na çöp atma işini iyice abartmış durumda. Bugün de atılan bir yorganı çıkardık. Vatandaşlar bu çöpleri bilerek mi atıyor bilmiyoruz ama bizi düşünmedikleri kesin. Bu tip çöpler suyla temasa geçtikleri sırada ağırlıklarının yaklaşık 3-4 katına çıkabiliyorlar. Biz de elimizde olan dirgenlerle bir yere kadar müdahale edebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

"MESAİYE BAŞLADIĞIMIZDA İNŞALLAH BUGÜN SADECE ÇÖP TEMİZLERİZ DİYE KONUŞUYORUZ"

Ayrıca Ekip Şefi Kaya, önceki günlerde yine ilginç bir nesne ile karşılaştıkları belirterek, "Geçtiğimiz günlerde yine kimliği belirsiz kişilerce Köprübaşı Köprüsü üzerinde bulunan Nasrettin Hoca'nın kazanı çaya atıldı. Bu insanlar nasıl bir düşünce ile bunları yapabiliyor anlamıyorum. Artık ekip olarak mesaiye başladığımızda "İnşallah bugün sadece çöp temizleriz" diye konuşuyoruz. Ancak çoğu zaman böyle olmuyor" şeklinde konuştu.

"RİCAMIZ ÇAYA ÇÖP ATMAMALARI, ANCAK ATIYORLAR İSE, GERÇEKTEN ÇÖP OLARAK NİTELENDİRİLEN ÇÖPLERİN ATILMASINI RİCA EDİYORUZ"

Temizlik Ekip Şefi Serdar Kaya, basında yer alan haberlere de değinerek, "Porsuk Çayı'nda çıkan ilginç nesneler çoğu zaman basında yer aldı. Geçen yıl çaydan çıkardığımız çöpler arasında çift kişilik yatak, Mustafa Kemal Atatürk büstü, bisiklet, bahçe çiti, televizyon gibi değişik nesneler bulunuyordu. Biz bunları çıkarırken çok fazla zorlanıyoruz. Yer yer düşme tehlikesi bile geçiriyoruz. Biz işimizi severek yapıyoruz her gün de işimizi yapmaya devam ediyoruz. Ekip olarak vatandaşlardan ricamız çaya çöp atmamaları ancak atıyorlar ise, gerçekten çöp olarak nitelendirilen çöplerin atılmasını rica ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler