Polisi şaşkına çeviren lokanta

Geçen hafta Büyükdeliller köyünde Osmangazi Belediyesi ile jandarmanın yaptığı ortak operasyonda at keserek kasap ve lokantalara pazarlayan bir kişinin yakalanmasının ardından, şehir merkezinde at eti kullandığı belirlenen bir lokantaya baskın yapıldı.Zaf

Polisi şaşkına çeviren lokanta

Geçen hafta Büyükdeliller köyünde Osmangazi Belediyesi ile jandarmanın yaptığı ortak operasyonda at keserek kasap ve lokantalara pazarlayan bir kişinin yakalanmasının ardından, şehir merkezinde at eti kullandığı belirlenen bir lokantaya baskın yapıldı.

Zafer Mahallesi'nde belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, mutfakta gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Pisliğin adeta kol gezdiği mutfakta damlayan kanalizasyon borularının altına yığılan pirinç çuvalları ve gayrisıhhi depolama koşulları objektiflere yansıdı.

Polis ve zabıta ekiplerinin yaptığı araştırmada, lokantanın hemen yanındaki evde geçen hafta Büyükdeliller köyünde kesilen at etlerinden bulunduğu tespit edildi. 10 çuval et müsadere edilerek Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına teslim edildi.

Tarım Müdürlüğü gıda kontrol uzmanlarının lokantada bulunan çiğ ve pişirilmiş etlerden aldığı numunelerin incelenmesinin ardından, mevcut etlerin at eti olduğu kesinleşti. Lokanta sahibi, geçen hafta televizyonda et aldığı kişiyle ilgili haberi duyunca aldığı at etlerini dolaba kaldırıp kullanmadığını ileri sürdü. Adı geçen kişiden aldığı etleri iade etmek için sakladığını öne süren lokanta sahibi, bu etleri kullanmadığını savundu.

Tahlillerin ardından at etleri imha edilirken, dana etleri ise sahibine iade edildi. At eti kullandığı tespit edilen lokantaya idare para cezası kesilirken, kapatma işlemleri de başlatıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kötü niyetli insanların halkın sağlığı ile oynamasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerle gıda satan ve üretim yapan iş yerlerinin hijyen ve sağlık kurallarına uyup uymadıklarının tespit edildiğini vurgulayan Dündar, kurallara uyan işletmelere 1502 Kalite Belgesi verildiğini aktardı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler