Polise molotoflu saldırı!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, polisin Yüksekova'daki göstericilere müdahalesini protesto etme bahanesiyle yapılan yürüyüşte yüzleri bezle kapalı göstericiler, polise havai fişek ve molotoflarla saldırdı. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde BDP, Hakkari'nin Yüksekova

Polise molotoflu saldırı!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, polisin Yüksekova'daki göstericilere müdahalesini protesto etme bahanesiyle yapılan yürüyüşte yüzleri bezle kapalı göstericiler, polise havai fişek ve molotoflarla saldırdı.

 

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde BDP, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki polisin göstericilere müdahalesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

 

BDP binası önünde toplanan çoğunluğu çocuk 400 kişilik grup, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak, İdil Yolu üzerinde yürüdü. Yürüyüş sırasında bir grup Karayolları 95'inci Şube Şefliği'nin güvenlik kulübesine molotof kokteyl attı.

 

Yürüyüşün ardından yüzlerini bez parçalarıyla kapatan bir grup, barikat kurup İdil Karayolunu kısa süreliğine trafiğe kapatarak, ateşler yaktı. Göstericiler, gelen polise da havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırdı.

 

Polisin gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale ettiği göstericiler, ara sokaklara kaçtı. Polis, kaçan göstericileri yakalamak için çalışmalarını sürdürken, ilçenin bazı mahallelerinde küçüp çaplı gösteriler yapıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam