Polis öldüren içkilerin peşinde

Samsun polisinin 16 ildeki sahte ve gümrük kaçağı içki operasyonuyla ilgili gözaltına alınan 18 kişiden 2'si serbest bırakılırken, 16'sının sorguları devam ediyor.Ele geçirilen içkiler ile Antalya'da 4 turistin zehirlenerek öldüğü içkilerin aynı marka old

Polis öldüren içkilerin peşinde

Samsun polisinin 16 ildeki sahte ve gümrük kaçağı içki operasyonuyla ilgili gözaltına alınan 18 kişiden 2'si serbest bırakılırken, 16'sının sorguları devam ediyor.

Ele geçirilen içkiler ile Antalya'da 4 turistin zehirlenerek öldüğü içkilerin aynı marka olduğunu tespit eden polis, bu içkinin dağıtımın nerelerde yapıldığını araştırıyor.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay süren teknik takip sonucu sahte ve gümrük kaçağı içki imalatı ve satışı yapanlara yönelik 17 Aralık 2010-14 Nisan 2011 tarihleri arasında Samsun, Artvin, Giresun, Elazığ, Amasya, Antalya, Ordu, Bursa, Aydın, Çorum, Tokat, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ ve Yozgat illerinde bulunan çok sayıda ev, işyeri ve depo ile fabrikaya baskın düzenlemiş, 34 kişi ile birlikte 28 bin 66 şişe sahte ve gümrük kaçağı içki, 960 litre plastik bidon içinde saf alkol ve 606 adet sahte içki bandrolü ele geçirmişti.

Söz konusu operasyon kapsamında önceki sabah Samsun, İstanbul, Nevşehir, Elazığ, Amasya ve Ordu illerinde devam eden operasyonlarda 18 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte bin 910 şişe sahte ve kaçak içki, bol miktarda boş içki şişesi ve kapağı ile 109 bin adet TAPDK bandrolü ile suç unsuru olabilecek malzemeler ele geçirildi.

Olayla ilgili içki dağıtış işe ve üretim işi yaptıkları iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi polis tarafından serbest bırakılırken, 16 kişinin ise sorgulanmaları devam ediyor.

Soruşturmayı yürüten savcı bugün Samsun Emniyet Müdürlüğü binasına giderek gözaltında bulunan 16 kişinin ifadelerini burada almaya başladı. Polis, Ordu'da ele geçen içkilerden 500 şişenin bir süre önce Antalya'da 4 turistin ölümüne sebep olan sahte içkiyle aynı markayı taşıması üzerine, söz konusu ölüm saçan içkilerin başka nerelere dağıtım yapıldığının tespitine çalışıyor. Öldüren içkini miktarının ele geçenden daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler