Plaja sıfır cami

Bodrum Gündoğan Mahallesi'nde denize sıfır konumdaki Yalı Camisi'nde, aşırı kalabalık olduğu için bazı vatandaşlar cuma namazlarını cami dışında kıldı.Vatandaşlar cami ile plaj arasındaki yaklaşık 2 metre genişliğindeki yürüyüş yoluna serilen hasırlar üze

Plaja sıfır cami

Bodrum Gündoğan Mahallesi'nde denize sıfır konumdaki Yalı Camisi'nde, aşırı kalabalık olduğu için bazı vatandaşlar cuma namazlarını cami dışında kıldı.

Vatandaşlar cami ile plaj arasındaki yaklaşık 2 metre genişliğindeki yürüyüş yoluna serilen hasırlar üzerinde namaz kılarken, cemaat kumsala da taştı. Namaz kılanlar ile plajda denize girenler ilginç görüntü oluşturdu.

Bir tarafta namazlarını kılıp ibadetlerini yapanlar, diğer yandan da denize girip sahilde güneşlenen tatilciler yer aldı.

Tarihi yaklaşık 300 yıl önceye dayandığı belirtilen caminin bir süre kapalı olduğu ve 2009 yılında restore edilerek ibadete açıldığı öğrenildi. Caminin yabancı turistlerinde ilgisini çektiği ve zaman zaman Kuran-ı Kerim dinlemeye geldikleri belirtildi.

Ramazan ayının ilk cuma namazını deniz kenarında güzel bir ortamda kıldıklarını belirten turizmci Birol Peker, şunları söyledi: "Herkes ibadetinde yaşantısında özgürdür. Burası eşi olmayan güzel bir cami."

"Tatil beldesindeyiz tabii ki insanlar yüzecek, eğlenecekler. Hoşgörüyle bakıyoruz onlarda bize hoşgörüyle bakıyor. Bu sıcaklığı hep birlikte yaşıyoruz"

Plajda camiden çıkacak olan babasını bekleyen ressam Seda Ötüker, "Uygarca bir durum. Karşılıklı anlayış ve uzlaşı. Örnek bir davranış" sözleriyle bu durum karşısında düşüncelerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler