PKK'ya büyük operasyon

PKK'lılar, dün gece saat 23.15 sıralarında Bitlis’e 20 kilometre uzaklıkta bulunan Güroymak İlçesinin Muş Yolu Caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağı’na uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı düzenledi. Roket, binaya isabet ederken, bu sırada hükümet

PKK'ya büyük operasyon

PKK'lılar, dün gece saat 23.15 sıralarında Bitlis’e 20 kilometre uzaklıkta bulunan Güroymak İlçesinin Muş Yolu Caddesi üzerinde bulunan Hükümet Konağı’na uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı düzenledi. Roket, binaya isabet ederken, bu sırada hükümet konağında nöbet tutan polis memuru Selahattin Koyuncu ise yaralandı. Güroymak'ta yapılan ilk müdahalenin ardından Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edilen polis memuru Koyuncu'nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, bölgede ise operasyon başlatıldı.

 

OLAY YERİNE OTOMOBİLLE GELMİŞLER

 

3 kişi oldukları ve saldırıyı yaptıkları hükümet konağı yakınlarına bir otomobille geldikleri belirlenen PKK'lı teröristler, saldırının ardından da geldikleri otomobille gecenin de karanlığından yaralarlanarak kaçtı. Kaçan teröristlerin yakalanması için özel hareket polislerini de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon, ilçenin Günkırı ve Yemişveren köylerinnin kırsal alanlarında yoğunlaştığı belirtildi.

 

Bu arada, saldırıya uğrayan hükümet konağının hasar gören polis nöbet noktası ve çay ocağını bulunduğu alanlarına güvenlik şeridi çekilerek inceleme yapıldı. Çay ocağı ve polis noktasına roketatarla birlikte çok sayıda merminin de isabet ettiği belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam