PKK'ya Avrupa'da darbe

 Yaşları 17 ile 71 arasında değişen 8 kişinin Danimarka'da terör örgütü PKK için haraç topladıkları ve topladıkları paraları PKK'ya gönderdikleri belirtildi.  Paranın miktarı tam olarak belirtilmedi ancak 67 ila 140 milyon Kron civarında olduğu, bunun dah

PKK'ya Avrupa'da darbe

 

Yaşları 17 ile 71 arasında değişen 8 kişinin Danimarka'da terör örgütü PKK için haraç topladıkları ve topladıkları paraları PKK'ya gönderdikleri belirtildi. 
 
Paranın miktarı tam olarak belirtilmedi ancak 67 ila 140 milyon Kron civarında olduğu, bunun daha sonra yapılacak açıklamalarda netlik kazanacağı bildirildi. 
 
Kopenhag Emniyet Müdürlüğü‘nden Jens Möller Jensen, operasyonların Roj TV davasıyla bağlantılı olarak elde edilen bilgiler doğrultusunda yürütüldüğünü belirterek, “Roj TV davası ile ilgili olarak polisin gerek Danimarka gerek Türkiye gerekse diğer ülkelerden elde ettiği bilgiler doğrultusunda yürüttüğümüz operasyonlarda 8 kişiyi yakaladık. Danimarka ve Danimarka dışında daha yeni tutuklamalar olabilir. PKK'lı ve PKK yandaşı insanların, uzun yıllar PKK için haraç ve yardım topladıkları paraların bir kısmının PKK'nın silahlı mücadelesi bir kısmının da Roj TV'ye aktarıldığı ortaya çıktı“ dedi. 
 
PKK için burada bazı kişilerce 2009-2012 yılları arasında 67 milyon Kron para toplandığının belirlendiğini söyleyen Jens Möller Jensen,“35.8 milyon Kron 2009'da, 27,3 milyon Kron 2010'da 37 milyon Kron 2011'de ve 37 milyon Kron da 2012'de PKK elemanları tarafından toplandı. PKK İshoj şehrindeki Strandgaard okulunda oluşturduğu halk meclisi adlı grupla sözde PKK parlamentosu oluşturmuş. Tüm organizeyi de bu grup yönetiyormuş. Gözaltına alınanlar çarşamba sabahı Kopenhag Şehir Mahkemesi‘ne çıkarılarak gözaltı süreleri uzatılacak. Biz mahkemeden duruşmanın, soruşturma açısından kapalı kapılar ardında yapılmasını istedik“ dedi. 
 
Adalet Bakanı Morten Bödskov, elde edilen bilgilerin kendisini bile şaşırttığını belirterek, polisin görevini iyi yaptığını söyledi.
 
PKK ADINA ÇALIŞAN PİZZA RESTORANLARI VAR
 
Polisin elinde, PKK'ya büyük miktarlarda para yardımı yapan işadamlarının listesinin bulunduğunu; yeni tutuklamaların da bu doğrultuda olabileceğini bildirildi. Ayrıca Emniyet Müdürlüğünden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, PKK'nın haraç dışında, başkalarının adına açtığı pizza restoranlarından da büyük gelir elde ettiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler