PKK'lıların saklandıları yer şaşırttı

8 şehit verilen Şemdinli Geçimli Karakolu'nun çevresinde 3 PKK kampı bulunduğu, karakola 5 ila 20 km mesafedeki bu kamplarda yaklaşık 200 teröristin barındığı belirtildi.Hakkari'nin Geçimli Karakolu'nda öldürülen 14 teröristten 4'nün İran, 2'sinin de Suri

PKK'lıların saklandıları yer şaşırttı

8 şehit verilen Şemdinli Geçimli Karakolu'nun çevresinde 3 PKK kampı bulunduğu, karakola 5 ila 20 km mesafedeki bu kamplarda yaklaşık 200 teröristin barındığı belirtildi.

Hakkari'nin Geçimli Karakolu'nda öldürülen 14 teröristten 4'nün İran, 2'sinin de Suriye uyruklu olduğu ortaya çıktı. Güvenlik kaynakları teröristlerin Hakkari sınırları içerisinde bulunan 3 kamptan destek gördüğünü belirledi. Hakkari'ye 10 ila 20 kilometre mesafedeki kamplar geçen yıl düzenlenen operasyonlarda büyük kayıplar vermişti. Ancak kampların yeniden örgüt üyeleri tarafından kullanılmaya başlandığı belirlendi.

Kamplar yeniden faaliyette

Geçimli Jandarma karakoluna saldırıyı yapan PKK'lıların da bu kamplardan geldiğini belirleyen güvenlik birimleri geçen yıl 50 kadar örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği Kazan vadisine 80 örgüt mensubunun yerleştiğini tespit etti. "Kırsal hallolmadıkça, şehir rahatlayamaz" diyen bir yetkili Hakkari'de yeniden faaliyete geçen kampları ve saldırıya uğrayan Geçimli Karakolu'na mesafenin 5 km.'ye kadar düştüğünü kaydetti.

Kamplarla kuşatılmış ve dere içinde

"Kazan vadisinden çıkan örgüt üyeleri yürüme mesafesiyle Geçimli Karakolu'na yaklaşık 1 saatte ulaşabiliyor. 60 ila 80 örgüt üyesinin bulunduğu Kavaklı kampı da Geçimli Jandarma Karakoluna 5 kilometrelik mesafede. Oğul kampında da 60 örgüt elemanı bulunuyor. Bu kamplarda insanlar sorgulanıyor, haraç alınıyor. Bu kamplarının hepsinin Hakkari'ye uzaklığı da 10 ila 20 kilometre mesafede."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam