PKK’lı Zübeyir Aydar’dan ABD’ye “İmdat” çağrısı

Brüksel'e giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşecek olan KCK Yürütme Konseyi üyesi ve eski DEP milletvekili Zübeyir Aydar, Amerika'nın Sesi radyosunun Kürtçe bölümüne konuştu. Aydar Çözüm Süreci'nin bitmediğini, Mart ayında Cumhurbaşkan

PKK’lı Zübeyir Aydar’dan ABD’ye “İmdat” çağrısı
Brüksel'e giden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşecek olan KCK Yürütme Konseyi üyesi ve eski DEP milletvekili Zübeyir Aydar, Amerika'nın Sesi radyosunun Kürtçe bölümüne konuştu.
 
Aydar Çözüm Süreci'nin bitmediğini, Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müzakere masasını devirdiğini iddia etti. Aydar, PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan ile iletişimin koptuğunu da belirterek şunları söyledi:
 
"Sürecin devam etmesi için Türkiye'nin adım atması gerekir. Uluslararası güçler çözüm konusunda Türkiye'yi zorlarsa o zaman netice alınabilir. Avrupa Birliği ve diğer ülkeler iki taraflı konuşuyor. Hem Türkiye'ye 'Kendini savunmak zorunda' diyorlar hem de 'Çözüm Süreci devam etmeli' diyorlar. Bu işe yaramayan bir söylemdir. Çatışmanın iki taraflı durması gerekir. Biz çatışma ve savaştan yana değiliz. Müzakere masasına dönülmesini istiyoruz. Bu çatışmalar IŞİD ile verilen mücadeleyi sıkıntıyı sokuyor. Bu anlamda uluslararası güçlerin devreye girmesi lazım ve gidip taraflarla konuşması gerekir."
 
"ABD bir masada toplamalı"
 
KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar, ABD'nin de sürece dahil olarak tarafları bir masada toplamasını istedi.
 
"Biz ABD Kongresi'nden ve Beyaz Saray'dan Kürt meselesinde çözüm için barışı ön plana çıkaran bir rol oynamalarını istiyoruz. 'Biz Türkiye'nin dostuyuz, NATO mütefikimizdir' demesi yetmiyor. Şu anda yaşanan çatışmalar Kürtler ile Türkiye'nin çatışması değildir. Bu çatışmaya ihtiyaç yok, barışa ihtiyaç vardır. Amerika nasıl Türkler ile diyalog kuruyorsa, bu diyalogları Kürtler ile de kurmasını istiyoruz. Bizi ve Türkiye'yi bir masa etrafında yan yana getirmelidirler. Bununla birlikte IŞİD ile savaşta daha büyük rol oynarız. Amerika'nın bunu sağlama imkânları vardır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler