PKK'dan sonra en büyük sorun ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin başındaki terör belasından sonra en önemli sorunun 'Kentsel dönüşüm' olduğunu açıkladı... Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (TÜRKKENT) 25'inci İlkbahar Semineri, Antalya'nın Kemer İlçe

PKK'dan sonra en büyük sorun ne?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin başındaki terör belasından sonra en önemli sorunun 'Kentsel dönüşüm' olduğunu açıkladı...
 
Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği'nin (TÜRKKENT) 25'inci İlkbahar Semineri, Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Göynük Beldesi'nde başladı. Kilikya Palace Otel'de düzenlenen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, Göynük Belediye Başkan Vekili Cumali Akdağ, TÜRKKENT Genel Başkanı Mehmet Aksoy, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı ve birlik üyeleri katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Birliğin Genel Başkanı Mehmet Aksoy, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kooperatifçiliğin önemine değinen Aksoy, sorun ve çözüm önerilerini anlattı.
 
Ardından kürsüye çıkan Bakan Bayraktar ise TÜRKKENT'in Türkiye'de yaklaşık 250 bin konut yapılmasına katkısı olduğunu belirterek, söz konusu birliğin mutlaka canlanması gerektiğini vurguladı. Yasal düzenlemelere de bakacaklarını anlatan Bakan Bayraktar, böyle bir kuruluşun güçlenerek devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
FAY HATTI ÜZERİNDEKİ 6.5 MİLYON KONUT YENİLENMELİ
 
Türkiye'nin fay hattı üzerinde bulunduğunu hatırlatan Bakan Bayraktar, “Türkiye de 20 milyon konut stokumuz var. Bu stokumuzun yarısı, mühendislik hizmeti almamış, şehircilik anlayışı ve imar planından, bilimsellikten uzak. Bu binalardan deprem fay hattı üzerinde olan 6.5 milyon konutun, mutlaka yenilenmesi lazım. Sadece şehirsellik açısından değil, depremsellik açısından da yenilenmesi gerekiyor. Bunlar, kaçak ve salaş yapılar. Yenilenmelidir. Bu konuda kooperatiflerin çok ciddi bir şekilde görev ve sorumluluk alması lazım. Müteahhitlikten gelen ve harç karmış, beton dökmüş birisi olarak ben, bu iş için kendimi parçalıyorum" dedi.
 
TÜRKİYE ÇARE ARIYOR
 
"Başımızda PKK terör belası var" diye konuşmasına devam eden Bakan Bayraktar, şöyle dedi: "Bunun için Türkiye bir mücadele veriyor. Barış, kardeşlik ve açılım diyoruz. Türkiye çare arıyor. İnşallah Türkiye'ye baharla birlikte kalıcı bir barış gelir. Bunun kadar önemli ya da bundan sonra gelen konu Türkiye'de kentsel dönüşümdür. Modern hayatın gerektirdiği binalar yapılmalı. Eğer vatandaştan gelen talebi arttırırsak, bunun arkası da gelir. Kaynağı bulunur. Bakanlık olarak parayı buluruz. Bu işi üretim eksenli götürmemiz lazım. Siyaset üstü bir iş. Vatandaşın talebini ve memnuniyetini arttıralım ve tüm Türkiye'ye yayalım."
 
Açılış konuşmalarının ardından TÜRKKENT Genel Başkanı Mehmet Aksoy, Bakan Erdoğan Bayraktar'a teşekkür plaketi takdim etti. İki gün sürecek ve iki oturum halinde gerçekleştirilecek seminerde, Türkiye kooperatifçilik stratejisi ve kent kooperatifçiliğinin geleceği konuları ele alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam