PKK'dan şoke eden açıklama!

Çözüm sürecindeki en kritik eşiklerden biri haline gelen Lice'deki heykel krizinde esrar perdesi giderek derinleşiyor.PKK terör örgütünün ilk silahlı eylemini yöneten komutan olan Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kimler tarafından ne amaçla dikildiği sorgulan

PKK'dan şoke eden açıklama!
Çözüm sürecindeki en kritik eşiklerden biri haline gelen Lice'deki heykel krizinde esrar perdesi giderek derinleşiyor.
PKK terör örgütünün ilk silahlı eylemini yöneten komutan olan Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kimler tarafından ne amaçla dikildiği sorgulanırken ANF'ye konuşan KCK yönetiminin en önemli isimlerinden Sabri Ok şaşkına çeviren bir açıklama yaptı. Ok "Mahsum Korkmaz yoldaşımızın heykeli ya da büstü orada nasıl yapıldı, kimin kararıyla yapıldı gerçekten bilmiyoruz. Bu hareketimizin bir kararı değildi." dedi.
 
BU SÜREÇTE BÖYLE BİR KARARIMIZ YOKTU! KİM YAPTI BİLMİYORUZ!
 
Gündemi allak bullak eden ve iki sivil ile bir askerin hayatını kaybetmesine neden olan heykel krizini değerlendiren Sabri Ok, PKK yönetiminin Lice'ye Mahsum Korkmaz heykeli dikmek gibi bir kararı olmadığını açıkladı.
 
Heykelin kimler tarafından ne amaçla yapıldığını bilmediklerini vurgulayan Ok, bu kararın bir zamanlama sorunu taşıdığını söyledi. Heykel krizinin perde arkasına dair en şaşırtıcı açıklamaya imza atan Ok "Mahsum Korkmaz yoldaşımızın heykeli ya da büstü orada nasıl yapıldı, kimin kararıyla yapıldı gerçekten bilmiyoruz. Bu hareketimizin bir kararı değildi. Böyle bir süreçte hareketimizin şehitler mezarlığında Egid yoldaşın böyle bir anıtının dikilmesi yönünde bir kararı olmadı. Tabii ki gün gelecek Egitlerin, Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin anıtları büstleri anıları yaşatılacak ve Kürt halkı da bunları görecektir. Ama bu gün böyle bir süreçte böyle bir kararımız yoktu. Bunu kim yaptı bilmiyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler