PKK'dan 20 yıl önceki taktik

 Şehir merkezine sızmayı hedefleyen PKK 'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 10 asker de yaralandı. 3. Dağ ve Komando Taburu ile 34. Hudut Tugay Komutanlığı'ndan, Goman Dağları'na obüs ve topçu atışı yapıldı. Teröristleri

PKK'dan 20 yıl önceki taktik

 

Şehir merkezine sızmayı hedefleyen PKK 'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 10 asker de yaralandı. 3. Dağ ve Komando Taburu ile 34. Hudut Tugay Komutanlığı'ndan, Goman Dağları'na obüs ve topçu atışı yapıldı. Teröristlerin kaçış güzergahları, havadan bombalandı.

 

TAYYAR: OYUN BÜYÜK

 

AK Partili Şamil Tayyar, Twitter'dan şu iddiada bulundu: 'Şemdinli kırsalında sıkışan 100'e yakın terörist, dün gece teravih sırasında ilçe merkezine sızdı. 2-3'lü gruplar halinde evlere dağıldılar. Evlerden ateş açarak halkla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmek ve halk ayaklanmasına dönüştürmek istiyorlar. PKK, bu taktiği 1991-1993 yılları arasında Şırnak başta olmak üzere bazı bölgelerde denemiştir. PKK, Türkiye'nin Suriye'deki gelişmeler karşısındaki kararlılığını kırmak ve karambolden fırsat oluşturmak istiyor. Tezgah büyük, dikkat.'

 

10 bin asker iz sürüyor

 

Tunceli Ovacık'ta da teröristlerin karakola sızma planı önlendi. Sızma girişimi başarısızlıkla sonuçlanan 200 kişilik PKK'lı grup, dağlık bölgeye çekildi. 10 bin asker ile 400 Özel Harekat polisi iz sürüyor. Sızma girişimi emrini, 8 askerin şehit olduğu Yeşiltaş Karakolu baskınının emrini de veren Reşit Dostum olduğu öğrenildi. Çatışmalarda terör örgütün ağır kayıplar verdiği belirtiliyor. (Akşam)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler